Gerrard:- Stå frem mot Ukraina!

England-kapteinen med klar oppfordring til unggutta.

 KLIN TIL:  Steven Gerrard er en rutinert herremann, og har over 100 kamper med flagget på brystet. Han håper unggutter som Kyle Walker (t.h.) og Jack Wilshere, viser seg fra sin beste side i kveldens borteoppgjør mot Ukraina. Foto: AP Photo / Sang Tan
KLIN TIL: Steven Gerrard er en rutinert herremann, og har over 100 kamper med flagget på brystet. Han håper unggutter som Kyle Walker (t.h.) og Jack Wilshere, viser seg fra sin beste side i kveldens borteoppgjør mot Ukraina. Foto: AP Photo / Sang TanVis mer

(Dagbladet): Steven Gerrard oppfordrer Englands unggutter til å vise seg fra sin beste side i kveldens viktige VM-kvalifiseringskamp mot Ukraina på mektige Olympic Stadium i Kiev.

Den nå 33 år gamle Liverpool-legenden, sto selv overfor en lignende oppgave da England møtte Tyskland borte i kvalifiseringen til VM i Sør-Korea og Japan for 12 år siden.

Midtbanespilleren var bare 21 år den gang, og hadde kun fem landskamper på samvittigheten, men markerte sin sjette ved å score i den legendariske 5-1-seieren i München.

- En fantastisk mulighet
Spillere som Arsenals Jack Wilshere og Tottenhams Kyle Walker, har foreløpig bare 11 kamper tilsammen med flagget på brystet før kveldens møte mellom nummer én og tre i gruppe H.

England-kapteinen utfordrer dem likevel til å stå frem i kveldens vanskelige bortekamp.

- Jeg var kanskje i en lik situasjon som de to i kampen mot Tyskland. Jeg var ung, hadde lite erfaring, og spilte borte i en meget viktig kvalik-match, men klarte å score et mål og spille bra den kvelden.

- Det er ingen tvil om at den kampen var med på å gjøre meg klar for større oppgaver på det internasjonale plan, så kampen mot Ukraina er en fantastisk mulighet for de unge spillerne, sier Gerrard ifølge Sky Sports.

England må unngå feil
Opp gjennom årene har 33-åringen blitt godt vant med å spille vanskelige bortekamper, og er ikke redd for å møte ukrainerne foran 70 000 høyrøstede hjemmefans på mektige Olympic Stadium i Kiev i kveld.

Kapteinen innrømmer likevel at England er avhengige av en god start, for å stilne de ukrainske supporterne fortest mulig.

 STORTALENT:  21 år gamle Jack Wilshere, er allerede godt etablert på Arsenals midtbane, og er en av spillerne Steven Gerrard håper vil stå frem i Englands vanskelige bortekamp mot Ukraina i kveld. Foto: AP Photo / Sang Tan
STORTALENT: 21 år gamle Jack Wilshere, er allerede godt etablert på Arsenals midtbane, og er en av spillerne Steven Gerrard håper vil stå frem i Englands vanskelige bortekamp mot Ukraina i kveld. Foto: AP Photo / Sang Tan Vis mer

- Hvis man lar publikum få lov til å gjøre en forskjell, vil de gjøre det. Starter man rotete og ukonsentrert, og lar spillet gå på deres premisser, kommer det til å koke. Det er svært viktig å fremstå solide og unngå mye feil, for da vil effekten bli helt motsatt og presset være på Ukraina, sier mannen som nå har 102 kamper med flagget på brystet. 
 
Før kveldens kamper, troner England øverst i gruppe H, men har bare ett poeng mer enn Ukraina på tredjeplass. Montenegro er nummer to med lik poengsum som Three Lions, men med dårligere målforskjell og én kamp mer spilt.

Med seier i kveld, vil Roy Hodgsons menn dermed ta et solid steg mot en direkte plass i neste års Brasil-VM.

Englands to siste kamper i VM-kvaliken, er mot henholdsvis Montenegro og Polen på Wembley i oktober.

 VANSKELIG KAMP:  Roy Hodgsons England står overfor en skikkelig heksegryte på Olympic Stadium i Kiev. Her er den tidligere Viking-treneren avbildet under gårsdagens trening i Ukraina. Foto: AP Photo / Sergei Chuzavkov
VANSKELIG KAMP: Roy Hodgsons England står overfor en skikkelig heksegryte på Olympic Stadium i Kiev. Her er den tidligere Viking-treneren avbildet under gårsdagens trening i Ukraina. Foto: AP Photo / Sergei Chuzavkov Vis mer