SISTE TUR MED GJENGEN? Steven Gerrard slapper av i gresset sammen med Wayne Rooney og de andre landslagskollegene under Englands VM-samling i Vale do Lobo, nære Almancil sør i Portugal. VM-sluttspillet kan bli lagkapteinens siste landskamper. Foto: Francisco Seco / AP / NTB Scanpix
SISTE TUR MED GJENGEN? Steven Gerrard slapper av i gresset sammen med Wayne Rooney og de andre landslagskollegene under Englands VM-samling i Vale do Lobo, nære Almancil sør i Portugal. VM-sluttspillet kan bli lagkapteinens siste landskamper. Foto: Francisco Seco / AP / NTB ScanpixVis mer

Gerrard avgjør landslagsframtiden etter Brasil-VM

Rekker han å slå Beckhams rekord?

Liverpool-spilleren fyller 34 år neste uke og sier at han ikke har bestemt om han fortsetter på landslaget etter sluttspillet i Brasil, men at han vil ta avgjørelsen i løpet av kort tid etter mesterskapet.

- Jeg kommer ikke til å la folk vente i uvisshet. Rett etter VM kommer jeg til å sette meg ned og prate om det, og så treffer jeg en avgjørelse, sa Gerrard i helgen til flere engelske aviser.

- Jeg vil snakke med Brendan Rodgers (Liverpool-manager), Roy Hodgson (landslagssjef) og noen få viktige folk rundt meg med meninger jeg respekterer, spillere jeg har spilt med. Jeg prater med dem alle, og så treffer jeg avgjørelsen.

Vanskelig Liverpool skal spille i Champions League til høsten, og Gerrard vet at belastningen blir enda større. Ved å gi seg på landslaget kan han kanskje forlenge klubbkarrieren.

- Det avhenger av hvordan det går i VM, hvordan jeg gjør det og hvordan laget gjør det. Vil jeg fortsatt være ønsket etter VM? Jeg fortsetter ikke om jeg ikke er det, men jeg håper jeg spiller godt nok til at jeg fortsatt er ønsket, slik at det blir et vanskelig valg, sa han.

Gerrard mangler bare seks landskamper på å tangere David Beckhams rekord for engelske utespillere på 115. Han kan slå den i løpet av VM.

- Å passere Beckham vil være en utrolig bedrift. Han er en av mine helter, og jeg var heldig nok til å spille med ham, sa Gerrard.

Tabben er glemt Han insisterer på at han har lagt bak seg traumene fra serieinnspurten, der gullet glapp til Manchester City. Liverpool ville blitt mester for første gang på 24 år med seier i sine tre siste kamper, men Gerrards tabbe mot Chelsea førte til et 0-2-tap som kostet dyrt.

- Jeg vet at alle lurer på hva slags sinnstilstand jeg er i etter feilen min mot Chelsea, men jeg har lagt det bak meg. Det er borte, for jeg kan ikke endre det, sa han.

- Selvsagt var jeg skuffet over det som skjedde. Å miste tittelen var et hardt slag, men vi må se på alt det positive, ikke bare på én feil i løpet av 38 kamper. Min sinnstilstand er god, og jeg gleder meg til VM.

(NTB)