- Gerrard ba meg bli i Liverpool

Men Shelvey trosset forbildet og dro.

- BLI HOS MEG! Jonjo Shelvey forteller at spilleren han har sett opp til siden han var en guttunge, Liverpool-kaptein Steven Gerrard, ba ham bli værende i Liverpool og vente på sin sjanse. Men i kveld spiller Shelvey for Swansea når Liverpool og Gerrard kommer på besøk. Foto: Tim Hales, AP / NTB Scanpix
- BLI HOS MEG! Jonjo Shelvey forteller at spilleren han har sett opp til siden han var en guttunge, Liverpool-kaptein Steven Gerrard, ba ham bli værende i Liverpool og vente på sin sjanse. Men i kveld spiller Shelvey for Swansea når Liverpool og Gerrard kommer på besøk. Foto: Tim Hales, AP / NTB ScanpixVis mer

• Følg Swansea - Liverpool direkte klokka 21.00!

(Dagbladet): Jonjo Shelvey kom til Liverpool som 18-åring. Han fikk prøve seg jevnlig, men i sommer innså han at han kanskje måtte flytte på seg for å få mer spilletid.

En av dem han diskuterte saken med på forhånd, var lagkameraten og favorittspilleren Steven Gerrard.

- Jeg sa til ham at jeg kanskje måtte dra et annet sted for å få spille. Han sa «bli her, du vil få din sjanse», og det var stort å høre det fra ham, men jeg følte jeg måtte komme meg bort, sier Shelvey ifølge Sky Sports.

Og i juli ble overgangen et faktum: Shelvey var klar for walisiske Swansea.

I kveld møter han mannen han har sett opp til siden han var en guttunge når Liverpool skal forsvare serieledelsen på Liberty Stadium.

- Jeg har alltid forsøkt å etterlikne Gerrard som spiller. Han har alltid vært favorittspilleren min, men jeg antar det kommer en tid i livet der du ikke lenger kan kopiere ham. Du må finne din egen stil. Jeg går ikke på banen i hver kamp og sier «jeg må være som Steven Gerrard». Jeg spiller mitt spill, og om det er sånn som han spiller er det strålende, for jeg vil være lykkelig om jeg oppnår halvparten av det han har gjort, sier Shelvey.

- Latterlig god Også til Swanseas egen nettside skryter 21-åringen av Gerrard:

- Det er bare latterlig hvor god han er, og etter min mening er han den beste engelske midtbanespilleren dette landet har sett noensinne, sier Shelvey.

Selv om Shelvey har klart seg bra i sin nye klubb, har Swansea kun plukket tre poeng på tre kamper hittil i sesongåpningen.

Sturridge friskmeldt Liverpool er det eneste laget som ikke har avgitt poeng ennå. Daniel Sturridge har blitt matchvinner i tre strake 1-0-seirer. I dag er han tilbake fra start etter å ha meldt skadeforfall til de to landskampene nylig.

Han måtte forsvare seg etter at han følte seg misforstått da han sa at det viktigste var å prestere for klubben. Det fikk enkelte engelskmenn til å rase og si at de ikke ville se ham på landslaget igjen.

- Det er alltid noen som misforstår alt. Les intervjuet. Hvis jeg gjør det bra for klubben, vil jeg spille for England. Hvis jeg er skadet kan jeg ikke spille, svarte Sturridge via Twitter.

• Følg Swansea - Liverpool direkte klokka 21.00!

NY START: Jonjo Shelvey (t.h.) har fått en bra start i Swansea - til tross for en tøff sesongstart for laget. Foto: Carl Court, AFP / NTB Scanpix
NY START: Jonjo Shelvey (t.h.) har fått en bra start i Swansea - til tross for en tøff sesongstart for laget. Foto: Carl Court, AFP / NTB Scanpix Vis mer