Gerrard ber Liverpool kjøpe engelskmenn

Og spillere i Torres-klasse.

ALENE: Steven Gerrard og Jamie Carragher er de eneste engelskmennene som har spilt fast på Liverpool denne sesongen. Foto: REUTERS
ALENE: Steven Gerrard og Jamie Carragher er de eneste engelskmennene som har spilt fast på Liverpool denne sesongen. Foto: REUTERSVis mer

|||(Dagbladet.no) Denne sesongen har Liverpool bare hatt to engelskmenn på laget, kaptein Steven Gerrard og midtstopper Jamie Carragher.

Jermaine Pennant har spilt noe og så har klubben noen unggutter som så vidt har sluppet til. Resten har vært utlendinger.

Supporterne til et lag med suksess bryr seg sjelden om slikt, men Gerrard innrømmer at det er på tide at klubben kjøper engelsk. Det sto lenge Liverpool skrevet i panna på Gareth Barry, men i går ble han snappet opp av Manchester City i stedet.

Det synes Gerrard er surt.

- Han er engelsk og du trenger engelske spillere i klubben din i dag, sier han ifølge Liverpool Daily Post.

Fifa jobber videre
Det er viktig for identiteten til klubbene, men i framtida kan det også bli helt avgjørende for å få lov til å spille kamper. Fifa utreder muligheten for å innføre en 5+6-regel, som vil innebære et maksantall og ei utlendingskvote - men så langt har EU satt ned foten. Det internasjonale fotballforbundet har for tida en konferanse på Bahamas, hvor blant annet dette er et tema.

Men det er ikke slik at Gerrard for alt i verden vil ha flere landsmenn på laget. Han er smertelig klar over at engelske spillere ofte er dyrere enn utlendinger - og det finnes også et større antall klassespillere utenfor landets grenser enn innenfor.

Derfor er kvalitet prioritet én.

SAVNER LANDSMENN: Steven Gerrard håper klubben kjøper engelske spillere i sommer. Foto: AFP
SAVNER LANDSMENN: Steven Gerrard håper klubben kjøper engelske spillere i sommer. Foto: AFP Vis mer

- Hvordan skal vi ta det neste steget? Vi trenger flere spillere av (Fernando) Torres' klasse. Han er en kjempespiller for oss, sier Gerrard ifølge BBC.

Spanjolen scoret sitt 50. mål for Liverpool i siste serierunde og har signert en forlengelse av kontrakten med de helrøde.

- Smertefullt
Liverpool klarte nesten å gi Manchester United kamp til døra denne sesongen, og de snuste lenge på klubbens første seriegull siden 1990.

- Vi endte uten pokaler, noe som er smertefullt. Vi nærmer oss mesterskapet, og våre to-tre neste signeringer vil være avgjørende for oss om vi skal ta enda et steg neste sesong, sier Gerrard.

Da kapteinen etter sesongen satte seg ned og tenkte tilbake på kampene Liverpool hadde spilt, fant han fort ut hvor de tapte gullet. Han pekte på de tre uavgjortkampene på rad mot Fulham, West Ham og Hull før jul, og med seire i dem hadde de blitt mestere.

Slik kan selvfølgelig alle lag tenke, men Gerrard fastholder at de er mesterskapsmateriale - så lenge de får inn flere stjerner.

- Hvis vi holder Torres skadefri og får inn litt mer kvalitet i troppen, da kan vi ta gull. Manchester United vant ligaen fordi de hadde det lille ekstra å sette inn fra benken, den ekstra styrken i dybden.

FLERE TORRES-ER: Fernando Torres har vært en hit i Liverpool og Steven Gerrard mener klubben trenger flere spillere av hans kaliber. Foto: AP
FLERE TORRES-ER: Fernando Torres har vært en hit i Liverpool og Steven Gerrard mener klubben trenger flere spillere av hans kaliber. Foto: AP Vis mer