Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gerrard ber Riise bli tøffere

- Jeg får ikke gult kort, uansett hva jeg gjør.

(Dagbladet.no:) Søndag spiller John Arne Riise sin 50. Liverpool-kamp for sesongen. Selv om han har spilt nesten alle kampene til rødtrøyene, har han ikke fått et eneste gult kort.

Ganske uvanlig for en spiller som er posisjonert på kanten og backen.

- I løpet av fem år i klubben kan jeg ikke huske å ha fått gult kort mer enn et halvt dusin ganger. Og jeg har aldri blitt utvist, sier Riise ifølge nyhetsbyrået PA.

Fikk Gerrard-råd

Og da tar faktisk Riise litt i. Dagbladet.no har sjekket statistikken for de siste åra, og nordmannen har bare pådratt seg fire gule kort i Liverpool-trøya.

På over 250 kamper.

- Jeg vet ikke hvorfor det er sånn. Jeg takler, men ser ikke ut til å få de gule kortene andre spillere får. Selv ikke når jeg takler feil og lager frispark, får jeg gult kort, sier Riise.

I et intervju med et Liverpool-blad avslører Riise at han har snakket med Liverpool-kaptein Steven Gerrard om nettopp dette.

SJELDEN GULT - ALDRI RØDT: John Arne Riise har bare fått fire gule kort på over 250 Liverpool-kamper. Foto: AP
SJELDEN GULT - ALDRI RØDT: John Arne Riise har bare fått fire gule kort på over 250 Liverpool-kamper. Foto: AP Vis mer

- Han sa at jeg må bli mer aggressiv i taklingene og involvere meg mer, forteller Riise.

- Vil bli oppdaget

Nå høres det nesten ut som Riise vil ha flere gule kort. Det ønsker han selvfølgelig ikke. Han forklarer at han alltid har vært en tilbakelent og rolig fyr.

- Selv når det skjer ting på banen, og alle stormer til, er jeg rolig. Det er ikke det at jeg er redd for å involvere meg, men jeg vet at det er 30 kameraer på stadion og hele verden ser på.

- Hvis du gjør noe dumt, vil enten dommeren se det eller så blir det oppdaget i ettertid, sier ålesunderen.

Ett poeng bak United

Liverpool ligger nå ett poeng bak Manchester United i kampen om 2. plassen i Premier League.

Derfor satser FA-cupfinalistene på å kapre denne i siste serierunde.

- Det kommer til å bli vanskelig, men nå trenger vi ikke lenger tenke på målforskjellen, sier manager Rafael Benitez til klubbens hjemmeside.

Siden United har bedre målforskjell, er Liverpool avhengig av å vinne mot Portsmouth. Samtidig må United avgi poeng i hjemmekampen mot Charlton.

- Vi kan ikke gjøre noe annet enn å konsentrere oss om å vinne kampen. De har fortsatt forspranget, men vi har en god sjanse, mener spanjolen.

Debatt

Søndag avsluttes Premier League. Hva husker du best fra denne sesongen?

- MÅ TA I MER: Steven Gerrard mener John Arne Riise må ta i litt mer.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling