40 SEKUNDER: Det var alt Steven Gerrard fikk på Anfield-gresset mot erkerival Manchester United. Nå kan velinformerte The Telegraph fortelle bakgrunnen for at Gerrard la seg flat på den måten etter kampen. Foto: Reuters / Carl Recine
40 SEKUNDER: Det var alt Steven Gerrard fikk på Anfield-gresset mot erkerival Manchester United. Nå kan velinformerte The Telegraph fortelle bakgrunnen for at Gerrard la seg flat på den måten etter kampen. Foto: Reuters / Carl RecineVis mer

Gerrard beundringsverdig ydmyk etter utvisningen. Dette skjedde i kulissene

- Hva trenger klubben at jeg gjør nå?

(Dagbladet): Liverpool mot Manchester United på søndag inneholdt alt man kan ønske seg i en fotballkamp. Det høydramatiske oppgjøret inneholdt blant annet tre mål, en straffebom og en situasjon der Anfield-publikummet grep inn.

Og aller mest omtalt: Steven Gerrards utvisning etter bare 40 sekunder på banen.

Liverpool-legenden ble satt på banen etter pause, for å hjelpe lagkameratene med å snu kampen etter at United hadde tatt ledelsen til pause. Det kom han ikke så langt med, da han stemplet Ander Herrera umiddelbart og ble sendt i garderoben.

I dag kan velinformerte The Telegraph skrive om den beundringsverdige måten Gerrard tok situasjonen på fra det sekundet han marsjerte av banen til en tidlig dusj.

- Hva trenger klubben? For 34-åringens utvisning ødela ikke bare en ordentlig sjanse til å komme inn i kampen. Det kjempes med nebb og klør om den gjeve fjerdeplassen på Premier League-tabellen, og med det tapet kan det se vanskeligere ut for Liverpool.

Det første Gerrard gjorde var å spørre Liverpool-støtteapparatet om hvor mange kampers karantene han kunne få. Tre. Han ba så om å få et øyeblikk for seg selv. Så dusjet han, hadde på seg dressen og satt i garderoben og ventet på at manager Brendan Rodgers og de andre spillerne skulle komme etter endt kamp. Da hadde Gerrard på ny henvendt seg til støtteapparatet:

- Hva trenger klubben at jeg gjør nå?

Gerrard reiste seg og sto i midten av garderoben og snakket til lagkameratene. Han unnskyldte seg overfor manageren som han hadde skuffet, og til lagkameratene.

Beklaget seg Så gikk turen videre til Sky-reporteren, der Gerrard var ydmyk og la seg helt flat.

- Jeg har skuffet lagkompisene mine og fansen, sa en tydelig preget Gerrard.

- Jeg vet ikke hvorfor jeg gjorde det, men det var trolig en reaksjon til taklingen i forkant. Mer burde jeg vel egentlig si om det. Jeg ønsker bare å unnskylde overfor de i garderoben og supporterne, sa Liverpool-kapteinen.

«Han tenkte ikke på sitt eget image, det som lystig ble svertet av United-fansen på sosiale medier. Han var mer bekymret for Liverpool. Han hadde satt dem i forlegenhet. Så han skulle ikke gjemme seg. De fleste spillere ville gjemt seg unna. Den mangelen på profesjonalitet som han viste da han stemplet Herrera, sto ikke til måten han framsto etter kampen,» skriver Telegraph.

34-åringens tid i klubben går mot slutten. Når sesongen er over, drar han til USA og Major League Soccer, der han vil spille for LA Galaxy.