FORLATER LIVERPOOL?: Steven Gerrard røper at han vurderer sin egen framtid, men han vil ikke ta stilling til hvor han spiller neste sesong før etter at VM er over. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS
FORLATER LIVERPOOL?: Steven Gerrard røper at han vurderer sin egen framtid, men han vil ikke ta stilling til hvor han spiller neste sesong før etter at VM er over. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLISVis mer

Gerrard ble gal av å tenke på Chelsea i forrige VM

Denne gangen venter han til mesterskapet er over.

|||

Ryktene om en Chelsea-overgang kan ha påvirket Steven Gerrard under 2006-VM. Liverpool-stjernen lover at spekulasjoner ikke skal ødelegge denne gang.

Etter en skuffende sjuendeplass med Liverpool i ligaen er Gerrard sulten på VM-suksess med England. Heller ikke denne gangen unnslipper midtbanespilleren overgangsrykter.

For uten mesterligaspill kan det være fristende å forlate Liverpool dersom Chelsea igjen frister med pundsedler. Kanskje dukker det også opp interesse fra klubber på kontinentet som Real Madrid eller italienske topplag som Juventus og Inter.

- Jeg gikk i min egen felle for fire år siden da jeg under VM ble gal av å tenke på min framtid. Denne gangen skal jeg ikke gjøre den feilen. Jeg kommer ikke til å vurdere min framtid eller tenke på hva som skjer før etter VM er ferdig. Jeg er så rutinert nå at jeg skal klare å legge det til side under sluttspillet, sier Gerrard.

Forstyrrende faktor

Liverpool-stjernen sier han ikke presterte på sitt beste verken i EM-2004 eller VM for fire år siden. Da Gerrard ble koblet til Chelsea for fire år siden ble familien angivelig utsatt for drapstrusler. Uansett ble overgangsspekulasjonene en forstyrrende faktor.

- Jeg pleide å gå opp på rommet mitt, lese avisene og surfe på nettet. Når jeg pratet med de hjemme så sa de at ting skjedde, forklarer Gerrard.

- Jeg visste at Chelsea var veldig interessert i meg. For det fortalte agenten min. Denne gangen skal vi ikke la det skje. Hver gang jeg var på rommet mitt tenkte jeg på om jeg skulle gå til Chelsea eller ikke. Det kan ha tappet meg mentalt. Jeg vet ikke om det gjorde det, men det kan være slik. Og jeg gjør ikke den feilen igjen.

Fungerer bedre

Verken Sven-Göran Eriksson eller Steve McClaren klarte å få det beste ut av Steven Gerrard. Det ser bedre ut under Fabio Capello. Italieneren ser ut til å utnytte både Gerrard og Frank Lampards kvaliteter. Under forgjengerne løp Gerrard og Lampard gjerne litt i veien for hverandre. Nå ser også samspillet og forståelsen med Wayne Rooney bedre ut.

- Fabio har gitt meg tillatelse til å gå mer framover, gjerne inn fra venstresiden for å samspille med Wayne. Det er lett å spille med toppspillere, og dersom han (Wayne) får et godt VM er jeg sikker på at vi kan gjøre det bra, sier Gerrard.

(NTB)