Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Gerrard burde fått rødt

Bolton-manager Sam Allardyce var rasende på Liverpool-kaptein Steven Gerrard.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bolton klarte å hindre Liverpool fra å sette ny klubbrekord med 11 strake seire. Men etter den dramatiske 2-2-kampen var det heller de kontroversielle dommeravgjørelser som kom i fokus.-  Gerrard tråkket på Nolan, og Sissoko tråkket på Diouf. De er helt tydelige for meg. Begge spillerne skulle vært utvist. Det er ingenting annet enn gjort med vilje, sa Sam Allardyce etter lokalderbyet i nordvest.

Granskning?

TV-bildene fra episoden som oppsto etter en halvtimes spill viser tydelig at skruknottene på Steven Gerrards høyre sko treffer Kevin Nolan i brystet etter at Bolton-kaptein gikk over ende i en duell. Da Nolan fikk behandling, trakk han også opp skjorta for å vise merkene på brystet til Boltons fysioterapeut.

Men om Gerrard gjorde det med vilje, vet han bare sjøl .

Dommer Mark Clattenburg så ikke episoden - og dermed kan det engelske fotballforbundet (FA) ifølge regelboka straffe Steven Gerrard i etterkant ved hjelp av videobilder.

Men det ønsker ikke Bolton-manager Sam Allardyce.

-  Gerrard ser på Kevin før han gjør det, og i en fotballkamp må dette straffes. Dommeren har ikke sett det. Vi ønsker ikke at FA skal se det etterpå, sa Allardyce.

Keeperdytt

 EFFEKTIV:  Først fikk Liverpool-kaptein Steven Gerrard straffe på rutinert vis, deretter satte han selv straffa i mål. Men for første gang på 11 kamper holdt det ikke til maks pott. Boltons Radhi Jaidi og Peter Crouch følger med. Foto: Reuters/Scanpix
EFFEKTIV: Først fikk Liverpool-kaptein Steven Gerrard straffe på rutinert vis, deretter satte han selv straffa i mål. Men for første gang på 11 kamper holdt det ikke til maks pott. Boltons Radhi Jaidi og Peter Crouch følger med. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Liverpool-manager Rafael Benitez var ikke mindre oppgitt over dommer Clattenburg.

-  Hvis vi skal snakke om alle situasjonene, så kan jeg gi deg en liste over hva som skjedde, kommenterer Benitez.

For Liverpool-keeper Jose Reina ville trolig fått frispark i alle andre ligaer enn den engelske, da han glapp ballen etter bare ti minutter. Hvorfor Sami Hyypiä sparket ballen ut av hendene på egen keeper er en annen sak. Returen headet uansett Radhi Jaidi i mål til 1-0.

Ellers fordelte dommertabbene seg rimelig jevnt.

Sam Allardyce husker trolig ikke at Kevin Nolan fikk gult kort da Boltons Faye felte Steven Gerrard. Hadde dommeren sett på riktig mann, ville Faye fått sitt andre gule og Bolton vært redusert til 10.

Eller at Liverpool-spiss Peter Crouch skulle hatt frispark etter en dytt like før Boltons andre mål.

Rafael Benitez husker trolig ikke at Kevin Nolan ble meid ned av Jamie Carragher inne i Liverpools straffefelt noen minutter før pause.

Dioufs revansj

For Rafael Benitez var det beste han fikk ut av den lite velspilte kampen på Reebok Stadium vissheten om at Steven Gerrard fremdeles er en av Europas beste fotballspillere. Viljen, farten og klokskapen han viste da han «lurte» Boltons urutinerte venstreback Joey O\'Brien til å felle ham inne i sekstenmeteren etter 65 minutter, kan bli sølv verdt for Liverpool. Straffen satte han selvfølgelig sjøl i mål.

Og da det røde toget var i ferd med å rulle inn til en historisk rekord, ble de stoppet av en av fotballens uskrevne regler:

$|Spisser scorer alltid mot sine gamle klubber.

For det kan ikke være andre forklaringer på hvordan den gamle Liverpool-floppen El Hadji Diouf fikk ballen over streken med rompa til 2-1 i det 71. minutt.

Rettferdigheten kom tilbake i form av et lite mandagskunstverk fra Liverpool-innbytter Luis Garcia. En brystdemping forbi en Bolton-forsvar og en velplassert venstrevolley fra sandstranda i Barcelona. Dermed 2-2.

-  Jeg er veldig skuffet. Slike kamper er alltid tøffe. Men vi viste sterk moral, sier Rafael Benitez.

17 poeng bak José Mourinho er det en mager trøst.  John Arne Riise satt på benken hele kampen.

• Din kommentar: Burde Gerrard vært utvist?

SINNA: Bolton-manager Sam Allardyce likte ikke Gerrards opptreden.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!