Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Gerrard er halve Liverpool

Rooney drømmer om å se ham i United.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Steven Gerrard i Manchester United? En temmelig urealistisk tanke, ikke minst på grunn av Gerrards sterke antipatier mot United.

Wayne Rooney vokste opp i samme by, og skryter Liverpool-strategen opp i skyene.

- Jeg ville elsket å se ham i United, men det kommer nok aldri til å skje, sier Rooney til The Sun.

- Han er drivkraften i Liverpool, og en av verdens beste midtbanespillere. Om Liverpool mistet ham, ville de ikke engang vært halvparten av laget de er med ham. Det er vanskelig å beskrive ham, for det er ikke én spiller som kan måle seg, sier Rooney.

Har ikke prestert

Gerrard har imidlertid vært en skygge av seg selv så langt denne sesongen, og mange skylder på Rafael Benitez og hans avgjørelse om å bruke Gerrard på høyrekanten.

Kritikken tiltok i styrke etter 0-2-tapet for Manchesteer United - men Liverpool-manageren mener høyrekanten er til Gerrards beste.

- Forrige sesong spilte han virkelig godt på høyresiden, han hadde frihet og kunne trekke innover i banen når han ønsket det. Jeg føler ikke at vi bruker ham som ving, for han blir ikke bedt om å løpe ned mot dødlinja for å slå innlegg. Han har frihet til å komme inn i banen og finne rom til å angripe, sier Benitez.

LOVPRISER GERRARD: Wayne Rooney hadde elsket å se Steven Gerrard på Old Trafford på permanent basis, og mener Liverpool ikke hadde vært i nærheten av å være det laget de er uten sin kaptein. Foto: REUTERS
LOVPRISER GERRARD: Wayne Rooney hadde elsket å se Steven Gerrard på Old Trafford på permanent basis, og mener Liverpool ikke hadde vært i nærheten av å være det laget de er uten sin kaptein. Foto: REUTERS Vis mer

Tror på gull

Rooney, som fyller 21 år i dag, har i likhet med Gerrard slitt med å få ut potensialet sitt så langt denne sesongen. United-spissen opplever måltørke på klubb- og landslag, men har vist prov på gryende form i de siste kampene.

- Jeg er virkelig ikke bekymret for uttellingen min. Jeg vet hva jobben min for dette laget er, og jeg føler at jeg presterer godt nok, sier Rooney.

Etter ni serierunder er United på toppen av tabellen med like mange poeng som Chelsea, men med bedre målforskjell. José Mourinho har tidligere vist en forbløffende evne til å få stjernegalleriet til å fungere sammen - men Rooney tror blåtrøyene kan få svi for at de har for mange stjerner.

- Chelsea kommer til å ha noen toppspillere på benken, og du kan se hvordan det tar motet fra noen spillere. Jeg ville ikke likt å sitte på benken den ene uka etter den andre, sier Rooney.

Han mener Chelsea fortjener ros for å ha økt standarden for de andre lagene, men at den overdrevne respekten som kanskje har preget noen lag er i ferd med å avta.

- Jeg tror folk er i ferd med å innse at Chelsea kan slås, og de andre lagene har begynt å gi dem kamp til døra. Jeg tror kampen om tittelen kommer til å være jevn helt inn, sier Rooney.

• Din mening: Hvem er viktigst for sitt lag - Wayne Rooney eller Steven Gerrard?