- Gerrard er min favorittspiller

Chelsea-sjefen smisker med Liverpools kaptein.

• Dagbladet.no direkte: Følg dagens tre PL-kamper på live.dagbladet.no

(Dagbladet.no): For tre år siden var Steven Gerrard svært nær en overgang til Chelsea, før han i siste liten ombestemte seg og ble værende i moderklubben Liverpool.

Den gang var José Mourinho sjef for de blå fra Stamford Bridge, men etterfølger Avram Grant legger ikke skjul på at han har samme drøm som sin forgjenger.


- Gerrard spiller dessverre mot meg, og ikke for meg, men han er uansett min favorittspiller, sier israeleren ifølge flere londonaviser i dag.

Skikkelig sjarmoffensiv

I det som helt tydelig er en sjarmoffensiv, enten med tanke på å styrke sjansene for et kjøp eller å påvirke Liverpool-kapteinen foran tirsdagens kamp, er Grant raus med rosen.

- Gerrard er en stor spiller og en stor person. For meg er han årets spiller i England, og kanskje i Europa, på grunn av innflytelsen han har på sitt lag, sier Chelsea-sjefen.

Men han stopper ikke der.

SER ETTER NYE FOTBALLBEIN: Og aller helst vil Chelsea-manager Avram Grant ha Liverpools Steven Gerrard. Foto: PAUL THOMAS/AP/SCANPIX
SER ETTER NYE FOTBALLBEIN: Og aller helst vil Chelsea-manager Avram Grant ha Liverpools Steven Gerrard. Foto: PAUL THOMAS/AP/SCANPIX Vis mer

- Jeg liker ham veldig godt som spiller, og jeg kjenner ham. Han er en flott fyr og et eksempel til etterfølgelse, avrunder han.

Chelseas russiske eier, Roman Abramovitsj, har etter sigende lovet klubben sin 100 millioner pund til forsterkning av stallen.

Gerrard kan gi Grant trøbbel

Og Grant legger ikke skjul på at Gerrard står på toppen av hans ønskeliste, særlig fordi Gerrards landslagskollega Frank Lampard kan forsvinne til sommeren.

- Hvis du kan skaffe meg Gerrard, så vil jeg være en glad mann, sier Grant.

Men ironisk nok kan Gerrard tvert imot bidra til å skaffe den pressede manageren trøbbel, hvis han skyter klubben sin til Champions League-avansement på bekostning av Chelsea.

Grant innrømmer at Gerrards frirolle er vanskelig å hanskes med, men han mener han har lært av Mourinhos feil i de foregående mesterligamøtene med Liverpool.

- De tidligere møtene har blitt for taktiske. Jeg synes fotball skal være taktisk, men ikke for taktisk, sier manageren.

- Gerrard er min favorittspiller

- Jeg forsøker å gi spillerne mine frihet under ansvar, forteller Grant, som også lovpriser Liverpool-manager Rafael Benitez i dag.

• Les også: Gerrard usikker før semien mot Chelsea

BEST I PREMIER LEAGUE? Også bedre enn Chelsea-spillerne, mener Chelsea-manager Avram Grant om Liverpools Steven Gerrard. Her er han i ferd med å passere Frank Lampard.