- Gerrard er tidenes Liverpool-spiller

Hylles av Carragher etter hattricket mot Napoli.

FAN: Jamier Carragher (tv) er en stor beundrer av Steven Gerrard (th), og omtaler klubbkapteinen som tidenes beste Liverpool-spiller.Foto: SCANPIX/EPA/LINDSEY PARNABY
FAN: Jamier Carragher (tv) er en stor beundrer av Steven Gerrard (th), og omtaler klubbkapteinen som tidenes beste Liverpool-spiller.Foto: SCANPIX/EPA/LINDSEY PARNABYVis mer

(Dagbladet): Da Steven Gerrard forlot Anfield torsdag kveld med matchballen under armen, var det i visshet om at han nok en gang egenhendig hadde reddet lagkameratene ut av en vanskelig posisjon.

Søndag vil Liverpool atter en gang snu seg mot Gerrard, og håpe klubbkapteinen er i stand til å gjenskape øyeblikk som gårsdagens hattrick mot Napoli i Europa League, når de suverene serielederene Chelsea gjester Merseyside.

Gerrards unike matchvinneregenskaper har for lengst sikret 30-åringen en evig plass i Liverpools historiebøker. Lagkamerat Jamie Carragher, som har tilbrakt mesteparten av karrieren med Gerrard foran seg på banen, mener det gjør ham til den aller største - større enn Keegan, større en Daglish, større enn Rush, for å nevne et knippe andre klubblegender.

- Stevie er et utrolig talent, og det er noe alle vet. Vi har sett ham gjøre kamper som i går gang etter gang i løpet av karrieren. Han leverer når det gjelder, og i mine øyne, gjør det ham til den beste spilleren denne klubben noen gang har hatt, og den mest inflytelsesrike spilleren i Premier League-æraen, sier Carragher til Liverpools hjemmeside.

Løftet medspillerne Den rutinerte forsvarsspilleren forteller om hvordan Gerrard med sin tilstedeværelse løftet så vel supportere som spillere til å tro på seier da han kom inn for Milan Jovanovic etter pause.

- Man kunne se hvordan folk på tribunen mottok ham da han kom på banen i annen omgang, og han fikk oss alle til å løfte oss. Han var helt enestående, og han hjalp oss ut av en vanskelig situasjon, forteller Carragher, som er langt fra Livepool-kapteinens eneste beundrer.

Chelsea-manager Carlo Ancelotti fikk smertelig erfare hva Gerrard står for da han som Milan-trener ble vitne til at Liverpool kjempet seg tilbake fra 0-3 og vant straffesparkkonkurransen i den episke Champions League-finalen i Istanbul for fem år siden.

Italieneren hadde ikke akkurat takket nei om Gerrard hadde uttrykt ønske om å melde overgang til London-klubben, som var nær ved å bli en realitet sommeren 2005.

- Han er åpenbart en av de beste spillerne i verden, og jeg ville likte å få muligheten til å trene ham en gang i framtida, sa Ancelotti på fredagens pressekonferanse før møtet med Liverpool.

Tar Liverpool på alvor Selv om 13 poeng skiller lagene før helgens serierunde, fikk Chelsea-sjefen med seg Gerrard-showet mot Napoli, og er forberedt på en tøff batalje når kampen sparkes i gang på Anfield søndag klokka 17.00.

- Seieren mot Napoli var viktig for selvtilliten deres, så vi må være forberedt på å krige og holde konsentrasjonen oppe gjennom hele kampen.  De har byttet manager, og har hatt noen problemer i begynnelsen av sesongen. Men de har kommet seg videre, og vunnet de tre siste kampene. Vi er nødt til å gå til kampen med en innstilling om at vi møter et av de beste lagene i England. Det kommer til å være en fantastisk atmosfære, og de vil ha supporterne i ryggen, sa Ancelotti, ifølge Sky Sports.

Ancelotti kan forøvrig glede seg over at Chelseas bestemann denne sesongen, Florent Malouda, blir klar i tide etter en vridning i ankelen mot Spartak Moskva.

Frank Lampard er imidlertid ennå ikke 100 prosent etter lyskeproblemene som har plaget ham siden august, og blir ikke risikert. Også Michael Essien er tvilsom.