Gerrard får 300 millioner i Liverpool-lønn

Skrev kontrakt ut karrieren.

MÅLSCORER OG KAPTEIN: Steven Gerrard har bundet seg til Liverpool for fire nye år, selv om han fortsatt hadde to år igjen på den forrige kontrakten. Foto: AFP/PAUL ELLIS
MÅLSCORER OG KAPTEIN: Steven Gerrard har bundet seg til Liverpool for fire nye år, selv om han fortsatt hadde to år igjen på den forrige kontrakten. Foto: AFP/PAUL ELLISVis mer

(Dagbladet.no): Steven Gerrard skrev i går under en ny fireårskontrakt med Liverpool. Det melder en rekke britiske aviser i dag.

29-åringen blir fyrstelig belønnet for pennestrøket. Ifølge The Guardian er Liverpool-kapteinens nye lønn hele 140 000 pund per uke.

Summen tilsvarer 1,47 millioner kroner, og tilsvarer omlag 300 millioner fram til avtalen løper ut i 2013.

Da er Gerrard 33 år og har nådd tiden for å legge opp, det varslet han allerede for noen uker siden.

- Det er tvilsomt om jeg fortsetter etter det. Hvis det skjer, så vil jeg være stolt av at jeg har vært hele karrieren i samme klubb. Jeg ønsker ikke å tenke på å dra på meg en annen trøya i framtida, sa Gerrard.

Liverpool-spillerens avtale skal ha blitt avtalt allerede i april, men ble ikke underskrevet før han var tilbake på treningsfeltet Melwood etter ferie i går.

Gerrard er den siste i en lang rekke med nøkkelspillere som forlenger med Liverpool. Tidligere i år har Fernando Torres, Yossi Benayoun, Dirk Kuyt and Daniel Agger fått nye kontrakter på Anfield. I tillegg fikk manager Rafa Benitez en ny avtale i vinter.

Gerrard debuterte for Liverpool som 18-åring i 1998, som innbytter for Vegard Heggem mot Blackburn. Siden har han spilt hele 333 seriekamper for de helrøde og nettet 71 ligamål.

Sist sesong scoret han 16 mål i serien og ble kåret til årets spiller i Premier League av sportsjournalistene på balløya.

EUROPAS BESTE: Stevens Gerrard største Liverpool-øyeblikk er trolig dette, da han som kaptein kunne løfte Champions League-pokalen i 2005. Foto: AP/Dusan Vranic
EUROPAS BESTE: Stevens Gerrard største Liverpool-øyeblikk er trolig dette, da han som kaptein kunne løfte Champions League-pokalen i 2005. Foto: AP/Dusan Vranic Vis mer