Gerrard-filming opprører England

Men Liverpool-kapteinen får støtte av Ian Wright.

(Dagbladet.no): Engelskmennene er kjente for sin lave toleranse for fotballspillere som filmer. Da England slo Ungarn 3-1 på tirsdag fikset Steven Gerrard et straffespark av det særdeles tvilsomme slaget.

Møtte seg selv i døra

Frank Lampard bommet på straffen, men i ettertid har Gerrard blitt refset for å ha kastet seg - kanskje særlig fordi Gerrard selv tidligere har tatt til orde for en mer restriktiv linje overfor folk som jukser.

- Managere, kapteiner, ledere og rutinerte spillere har et ansvar for å ta tak i folk etter en treningsøkt og si: «Slutt å jukse - det er ikke slik det foregår her», er han tidligere blitt sitert på.

Tidligere England-kaptein Terry Butcher er blant dem som ikke finner noen formildende omstendigheter for Gerrard.

Må jukse selv

- Det var aldri noe straffespark. Steven Gerrard filmet. Man kan ikke dømme straffe for noe slikt, det var absolutt ingen kontakt, sier han.

BBCs fotballekspert Ian Wright, tidligere storscorer for Arsenal, mener derimot det bare er rettferdig at også spillere på det engelske landslaget oppnår fordeler ved å jukse.

FILMET: Her ligger Steven Gerrard på gresset etter å ha skaffet England straffespark i treningskampen mot Ungarn. At Liverpool-kapteinen falt noe teatralsk har utløst debatt i fotball-England. Foto: AP
FILMET: Her ligger Steven Gerrard på gresset etter å ha skaffet England straffespark i treningskampen mot Ungarn. At Liverpool-kapteinen falt noe teatralsk har utløst debatt i fotball-England. Foto: AP Vis mer

- Andre gjør det mot oss hele tiden. Det vil skje igjen, så vi burde også gjøre det.