TRENER: Steven Gerrard har fått en svært god start som trener for Liverpools U18-lag. Foto: NTB Scanpix
TRENER: Steven Gerrard har fått en svært god start som trener for Liverpools U18-lag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Gerrard jakter trenerdrømmen

Gerrard følger Klopps råd i trenerjobben: - Har blitt to år eldre på seks måneder

Med gode råd fra Jürgen Klopp har Steven Gerrard fått en god start på trenerkarrieren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): For Steven Gerrard var det aldri aktuelt med et liv utenfor fotballen da han tilslutt la skoene på hylla etter en 19 år lang karriere som profesjonell fotballspiller. Tilbake fra det korte oppholdet hos Los Angeles Galaxy er Gerrard nå manager for Liverpools U18-mannskap.

For Gerrard er lysten til å tre inn som manager helt klart tilstede. Etter å ha fulgt Jürgen Klopp i en kort periode fikk Gerrard jobben som trener for U18-laget. Til The Guardian legger Gerrard frem hvordan Klopp har hjulpet ham i starten av trenerkarrieren.

- Jürgens råd til meg da jeg kom tilbake var: Jeg vil bare at du skal skygge meg i en kort periode, fordi du behøver et par år til å gjøre feil, velge ditt eget lag og bestemme taktikk. Du trenger å finne din egen filososfi, en måte å spille på, du trenger å få erfaring med å takle individuelle problemer og skryte av individer, hjelpe individer, føle skuffelser og tilbakeslag og så etter noen år så vet du om denne jobben er noe for deg. Han forklarte virkelig hva det handlet om, sier Gerrard til the Guardian.

To år på seks måneder

Gerrard har kastet seg inn i jobben. Gerrard sier at det har vært en utfordrende, men givende start på trenerkarrieren.

- Jeg kjenner det definitivt. Jeg har blitt to år eldre på seks måneder, forteller Gerrard. Det er langt mer å gjøre enn hva du tror som spiller. Jeg har mer respekt for trenere og managere nå, selv om jeg alltid respekterte de jeg har jobbet med. Jeg ante ikke hvor mye de er involvert i rollene sine før jeg prøvde det selv.

Planen til Liverpool og Gerrard er å la Gerrard lære på juniornivå innledningsvis før han tar valget om det neste steget. Til nå gjør Gerrard det skarpt. U18-laget til Liverpool, med norske Edvard Tagseth som viktig brikke, topper ligaen og er ubeseiret.

Ingen hast

Gerrard har foreløpig ingen hast med å finne seg en managerjobb. Gerrard sier at han vil se på alternativene sine sammen med Klopp, akademidirektør Alex Inglethorpe og andre på slutten av sesongen.

- Jeg sitter ikke her og tenker at nå har jeg gjort dette i fem måneder, så kom med jobbintervjuene. Om seks måneder eller ett år eller to kan det være at det dukker opp en mulighet hvor jeg føler meg bedre forberedt enn jeg var for fem måneder siden. MK Dons-jobben var tilgjengelig rett etter at jeg la opp, ga meg en åpenbaring. Det var ikke snakk om at jeg var klar for å lede en klubb eller et lag. Er jeg nærmere det nå? Så klart, men jeg er fornøyd med hvor jeg er akkurat nå, sier Gerrard.

- Jeg kan få en førstelagsjobb og få sparken etter fire-fem kamper. Det kan være den eneste sjansen jeg får. Eller jeg kan ta min første jobb og vinne en ligatittel og det kan ordne de neste 10-20 årene for meg. Jeg kan ikke spå fremtiden. Alt jeg kan gjøre er å gjøre meg selv så godt forberedt som mulig for det som skal skje fremover. Om muligheten dukker opp kan jeg ikke si; Nei, jeg vil bare jobbe for Liverpool Football Club. Alle vet at i en ideell verden er det stedet jeg ønsker å være, men det er ikke verdt å tenke på akkurat nå.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer