Gerrard forlater Liverpool

- Min tøffeste avgjørelse, sier kapteinen.

(Dagbladet.no): I en svært kort melding på Liverpools hjemmeside bekrefter nå klubben at Steven Gerrard vil vekk fra klubben.

«Klubben har gjort det krystallklart at vi ønsker å beholde Steven Gerrard på Anfield. Dessverre har han fortalt oss i ettermiddag at han ikke ønsker å godta vårt forbedrede kontraktstilbud og at han vil forlate Liverpool. Vi beklager hans avgjørelse på det sterkeste», heter det i meldingen.

Tidligere i dag meldte BBC at Liverpool har takket nei til et bud fra Chelsea på 32 millioner pund for midtbanespilleren.

- De siste seks ukene har vært de tøffeste i hele mitt liv og valget om å forlate Liverpool er det vanskeligste jeg noen gang har gjort, sier Steven Gerrard til Sky Sports.

Steven Gerrard har spilt for Liverpool siden han var en liten gutt. Denne sesongen løftet 25-åringen Champions League-trofeet som kaptein for favorittklubben. Da sa han at han ville bli i Liverpool, men dette har altså forandret seg nå.

- Jeg var veldig klar for å signere en ny kontrakt etter Champions League-finalen, men det har forandret seg med det som har skjedd de siste fem-seks ukene, slår Gerrard fast.

Problemet skal blant annet være uenighet rundt hvilken sportslig rolle han skal ha. Gerrard ønsker selv å spille offensivt på midtbanen - der de fleste mener han er best, mens Liverpool ikke kan love hvor på banen han vil gjøre mest nytte.

BBC har oppsummert Steven Gerrards kontraktrot i Liverpool - verdt å lese!

FOR SISTE GANG? Disse gutta så Steven Gerrard trene med Liverpool på Melwood i dag. Det er ikke sikkert de opplever det igjen. Foto: AP/Scanpix
FOR SISTE GANG? Disse gutta så Steven Gerrard trene med Liverpool på Melwood i dag. Det er ikke sikkert de opplever det igjen. Foto: AP/Scanpix Vis mer
LØFTET BØTTA: Steven Gerrard ledet Liverpool til seier i Champions League sist sesong. I dag ga han beskjed om at han vil forlate klubben.