BENKET: Steven Gerrard startet på benken da England møtte San Marino på fredag. Foto: REUTERS/Eddie Keogh
BENKET: Steven Gerrard startet på benken da England møtte San Marino på fredag. Foto: REUTERS/Eddie KeoghVis mer

Gerrard forsvarer fansens Rio-hets

Rio Ferdinand trakk seg fra landslagstroppen og dro til Qatar for å jobbe som fotballekspert.

Ferdinand trakk seg før helgen fra den engelske troppen for å prioritere klubblaget Manchester United i sesongavslutningen. At han samtidig valgte å reise til Qatar for å jobbe som fotballekspert, falt ikke i god jord hos engelske supportere.

- Han ville hjulpet oss Under fredagens 8-0-seier over San Marino sang den tilreisende fansen anti-Ferdinand-sanger. Gerrard innrømmet at han følte en viss sympati for tilskuerne.

- Fansen har rett til å ha sin mening. De har betalt gode penger for å reise hit.

- Vi ønsket alle at Rio skulle være her fordi han er en god spiller som garantert ville ha hjulpet oss i disse to kampene. Men han har tatt sitt valg, og det må vi respektere, sa Gerrard søndag.

Smalling eller Lescott? Englands landslagssjef Roy Hodgson utelot Ferdinand fra troppen til EM i Ukraina og Polen sist sommer. Da hadde midtstopperen en pågående krangel med Chelsea-kaptein John Terry. Søndag sa Hodgson at han var lei av spørsmålene om han tror Rio vil få flere kamper eller bli stående på 81.

- Jeg synes det er galt å skulle be folk om å komme tilbake hele tiden. Hvor skal vi stoppe? Skal vi be Michael Owen ta på seg fotballstøvlene igjen hver gang vi sliter med å score?

Med Ferdinand utilgjengelig og flere spillere ute med skade, kan det gå mot en relativt uprøvd midtstopperduo borte mot Montenegro tirsdag. Trolig vil Uniteds Chris Smalling og Manchester Citys Joleon Lescott få sjansen.

- Det er ikke slik at jeg sender utpå et par spillere fra utenfor ligasystemet. Jeg synes vi skal vise dem litt mer respekt. Om vi skulle feile på tirsdag, kan fansen være sikre på at det ikke er fordi disse spillerne ikke tar oppgaven seriøst eller fordi de setter klubben eller seg selv først, sa Hodgson.

(NTB)