Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Gerrard ga bort straffesparket

Nå krever Benitez at stjernene tar mer ansvar.

KREVER MER AV DE RUTINERTE: Jamie Carragher, Fernando Torres og kaptein Steven Gerrard er nok blant dem Rafa Benitez sikter til når han sier han forventer mer av de erfarne spillerne. I går ble det 1-3 for Aston Villa. Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples
KREVER MER AV DE RUTINERTE: Jamie Carragher, Fernando Torres og kaptein Steven Gerrard er nok blant dem Rafa Benitez sikter til når han sier han forventer mer av de erfarne spillerne. I går ble det 1-3 for Aston Villa. Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples Vis mer

(Dagbladet.no): Liverpool - Aston Villa 1-3.

En frustrert Rafa Benitez tar et oppgjør med de rutinerte spillerne etter tre poeng på tre kamper i den begynnende Premier League-sesongen.

Gårsdagens sviende nederlag for Aston Villa var Liverpools første på Anfield siden desember 2007, og manageren mener de store navnene sviktet ham.

- Hvis du ser på målene vi slapp inn, var det første en feil (Lucas Leivas selvmål), mens det andre kom på overtid av første omgang. Så scoret vi, men ga bort et straffespark i et avgjørende øyeblikk. Vi gjorde for mange feil i avgjørende øyeblikk, og straffesparket var klart, sier Benitez ifølge The Times.

Peker ut stjernene
Spanjolen vil ikke gi Lucas skylda til tross for selvmålet. I stedet peker han også ut kaptein Steven Gerrard, som i tillegg til å være uvanlig svak i pasningsspillet, var mannen som klippet ned Nigel Reo-Coker og ga bort en unødvendig straffe.

- Det var ikke bare Lucas, det er ikke rettferdig. Gerrard ga bort straffen. Det var for mange folk involvert. Dersom du ønsker å analysere feilene til hver spiller, må du analysere flere aspekter ved kampen, sier Rafa Benitez.

- Vi snakker om noen navn, men det er åpenbart at laget må forbedre seg. Og det er opp til de rutinerte spillerne å ta mer ansvar, sier han.

Liverpool åpnet med tap for Tottenham på White Hart Lane, og med tap for Villa har Merseyside-klubben allerede tangert det totale antallet tap fra forrige sesong.

Nå krever Rafa Benitez en seier til helga.

- Når du taper, er det eneste som hjelper å vinne. Etter at vi tapte den første kampen slo vi tilbake med 4-0 over Stoke. Nå er vi nødt til å svare på samme måte, og vinne over Bolton til helga, sier Benitez.

O'Neill peker ut Villa-fansen
En som hvertfall ikke vil dømme nederlag eller suksess etter tre fattige runder i Premier League er gårsdagens lykkelige manager, Martin O' Neill.

- Det er slående hvor mange profetier som kommer etter to-tre kamper av en sesong. Det er virkelig slående, men ingenting overrasker meg, sier O'Neill.

Nord-iren er naturlig nok storfornøyd med tre poeng på Anfield, men bruker også oppmerksomheten til å sende et lite stikk til Villa-fansen, som buet laget i garderoben til pause på Villa Park under åpningstapet for Wigan.

- Vi ble buet ut etter 45 minutter, med en sjetteplass i ligaen. I dag vant vi på Anfield og var helt fantastiske. Det er en ting å bli buet ut etter en kamp dersom du ikke har spilt bra, men det er noe annet ved pause. Jeg så ikke Liverpool bli buet i garderoben i dag, minner O'Neill om.

Liverpool møter Bolton borte på lørdag, mens Aston Villa får den norske Fulham-trioen på besøk dagen etter.

HELVETE OG HIMMEL: Rafa Benitez var en lite fornøyd mann etter gårsdagens kamp, kollega Martin O'Neill hadde mer å glede seg over. Foto: SCANPIX/AP/Tim Hales
HELVETE OG HIMMEL: Rafa Benitez var en lite fornøyd mann etter gårsdagens kamp, kollega Martin O'Neill hadde mer å glede seg over. Foto: SCANPIX/AP/Tim Hales Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media