HÅPER PÅ NY STORHETSTID: Seks år er gått siden Liverpool sist vant et trofé. Steven Gerrard håper titteltørken tar slutt i ligacupfinalen mot Cardiff søndag. Foto: AP Photo/Tim Hales
HÅPER PÅ NY STORHETSTID: Seks år er gått siden Liverpool sist vant et trofé. Steven Gerrard håper titteltørken tar slutt i ligacupfinalen mot Cardiff søndag. Foto: AP Photo/Tim HalesVis mer

Gerrard håper ligacup-seier vil gi ny storhetstid

Seks år siden sist klubben vant et trofé.

SE LIGACUPFINALEN: Du kan se Ligacupfinalen direkte på Dagbladet.no på søndag.

Seks år er gått siden Liverpool sist vant et trofé. Steven Gerrard håper titteltørken tar slutt i ligacupfinalen mot Cardiff søndag.

Liverpool er store favoritter mot den walisiske klubben fra mesterskapsserien. Men presset på rødtrøyene er stort foran finalen på Wembley. Fansen er sultefôret på suksess etter flere magre år.

- Seks år uten en tittel er ikke bra nok for denne fotballklubben. Det er for lenge siden, og alle vet det. Det er på tide at vi vinner et trofé, sier Gerrard.

For manager Kenny Dalglish blir søndagens kamp også en stor opplevelse. Han ble hentet tilbake til Liverpool i fjor for sin annen periode som manager i klubben.

- Det betyr mye for meg personlig, men også for mange andre. For alle som har tilknytning til denne klubben, er dette en belønning for lojaliteten og støtten som er blitt vist, sier Dalglish.

Tror på mer suksess Steven Gerrard har vunnet en rekke trofeer med klubben gjennom karrieren og har lyst til å oppleve mer suksess som Liverpool-spiller.

- Jeg håper dette bare er begynnelsen for oss. Det vil være for dumt å vinne ligacupen og så hvile på laurbærene. Dette er en viktig cup for oss, men det er også andre store trofeer vi ønsker å kjempe for, forteller kapteinen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gerrard minnes jubelsesongen 2000/01. Da ble det først seier i ligacupen, og senere gikk laget til topps i UEFA-cupen og FA-cupen.

- Jeg tror at det å vinne denne cupen kan være en katalysator for en suksessrik periode for klubben. Det vil kunne gi oss troen og selvtilliten til å klare mer, mener 31-åringen.

- Vi er fortsatt med i FA-cupen og kjemper om en topp fire-plassering i serien. Det er ingen tvil om at seier i ligacupen vil ha en positiv effekt på resten av sesongen for oss. Det vil drive oss til å oppnå mer.

Gamle kjente Craig Bellamy var mannen som sikret finalebilletten for Liverpool. Han scoret det avgjørende målet mot gamleklubben Manchester City i semifinalen. Liverpool vant 3-2 sammenlagt.

Liverpool-angriperen er født i Cardiff og var på lån i den walisiske klubben sist sesong.

- Det blir en spesiell situasjon, for det er første gang jeg har spilt mot dem. Det er noe jeg ikke ser fram til, sier Bellamy.

(NTB)