Gerrard har advart Torres mot filming

Men har Liverpool-kapteinen sitt på det tørre?

(Dagbladet.no): Fernando Torres kommer fra et land hvor terskelen for å filme tradisjonelt sett har vært lavere enn i England.

Nå er ikke Torres nødvendigvis blant verstingene, men i Liverpool har han uansett fått klar beskjed om at filming ikke aksepteres.

Mannen som har tatt spanjolen i skole er ingen ringere enn Steven Gerrard - som selv fått kjeft for å filme seg til straffer.

- Her i England skal det mye til for at dommerne blåser når du går overende. Det er ikke noe vits i å prøve seg, for dommerne lar seg ikke lure. Dessuten liker ikke lagkameratene mine, som Steven Gerrard, at man bruker sånne triks, sier Torres ifølge Liverpool Echo.

Og innrømmer at Gerrard og Jamie Carragher allerede har advart ham.

- Gerrard og Carragher går alltid foran, og det er smittende. Det faktum at de største spillerne og kapteinen i klubben er så nøye på å gjøre ting riktig, sier mye om laget, sier han.

Kontroversielle situasjoner

Liverpool-kapteinen har tidligere uttalt seg slik om filming:

NULLTOLERANSE MOT FILMING I LIVERPOOL: Men det forhindrer ikke Fernando Torres og Jose Reina fra å øve inn en «Dida». Foto: REUTERS
NULLTOLERANSE MOT FILMING I LIVERPOOL: Men det forhindrer ikke Fernando Torres og Jose Reina fra å øve inn en «Dida». Foto: REUTERS Vis mer

- Managere, kapteiner, ledere og rutinerte spillere har et ansvar for å ta tak i folk etter en treningsøkt og si: «Slutt å jukse - det er ikke slik det foregår her.»

Men det er sjelden det er 100 prosent samsvar mellom liv og lære.

I fjor ble Gerrard beskyldt for juks ved flere anledninger. I en landskamp mot Ungarn fikk han en straffe etter åpenbar filming - og etter en hjemmekamp mot Sheffield United fikk han en skyllebøtte av bortelagets manager Neil Warnock.

- Jeg var skuffet over Steven Gerrard ved den første straffen. Jeg kan ikke klandre ham, han er profesjonell, men hvis du ser på øynene hans går han for straffe helt fra starten av, og han forteller til og med Steve Bennett «se, han holder meg», sa Warnock.

Gerrard har advart Torres mot filming
<B>KLAR BESKJED:</B> I Liverpool tolererer man ikke skitne triks, er beskjeden til Fernando Torres.
<B>FIKK KJEFT:</B> Her filmer Steven Gerrard seg til en straffe mot Ungarn i juni i fjor.