Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gerrard kan bli utestengt mot Manchester United

- Dommeren så ikke albuen mot Brown.

TØFF I DUELL: Steven Gerrard hadde flere tette dueller med Michael Brown. En av dem kan gi Liverpool-kapteinen karantene. Foto: REUTERS/Phil Noble
TØFF I DUELL: Steven Gerrard hadde flere tette dueller med Michael Brown. En av dem kan gi Liverpool-kapteinen karantene. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Liverpool - Portsmouth 4-1.

Liverpool knuste mandagsforbannelsen på Anfield i går kveld, men risikerer nå at kaptein Steven Gerrard er suspendert når de helrøde reiser til Old Trafford for kamp mot Manchester United søndag.

Spørsmålet er om dommer Stuart Atwell fikk med seg at Gerrard slengte ut en albue og traff Michael Brown i ansiktet i gårsdagens oppgjør. Her ser du en animasjon av hendelsen.

Atwell blåste frispark til Portsmouth, men ga ikke kort. Nå kan han bli bedt om å se videobilder av hendelsen på nytt av det engelske fotballforbundet (FA), melder BBC.

Dommeren så ikke albuen
Ifølge Daily Mirror skyldes uteblivende kort at mannen i svart ikke så episoden skikkelig, det skal ha Atwell ha gitt beskjed om på Anfield.

Og dermed kan episoden ende opp hos det FA - som kan vurdere Gerrards albue via TV-bilder.

Dersom FA finner det sannsynlig at Gerrard dunket til Brown med vilje får Liverpool-kapteinen minst tre kampers utestengelse.

Karantenen vil i så fall tre i kraft før søndag, dersom Gerrard og Liverpool ikke anker. Ved en anke risikerer de røde at suspensjonen utvides.

- Var ikke noe
Gerrard ble byttet ut rett etter sammenstøtet med Brown, og etter kampen ble Liverpool-sjef Rafa Benitez spurt om han fryktet sanksjoner mot England-stjernen.

- Jeg tror ikke det. Jeg så det ikke, men jeg spurte. Og jeg tror ikke det var noe, sier Benitez ifølge Sky Sports.

Heller ikke Pompey-sjef Avram Grant hadde oversikt over hva som skjedde da Brown gikk i bakken.

- Jeg så ikke hendelsen, så jeg kan ikke si noe om den. Jeg skal snakke med Michael, da vet jeg mer. De sier at dommeren var bare fire meter unna, så kanskje han så mer, sier Grant.

Gerrard var i søkelyset også forrige mandag, da han ble beskyldt for å vise V-tegn til dommeren under Wigan-tapet. Da fikk han ingen straff av FA - fordi dommeren fikk med seg alt.

Ti utrolige minutter
Liverpool rykket opp til femteplass med seieren i går, og trenger nye tre poeng mot United for å komme nærmere fjerdeplassen som gir Champions League.

TOMÅL-TORRES: Rafael Benitez tok ut både Fernando Torres og Gerrard i 2. omgang, trolig for å spare stjernene til torsdagens Lille-møte. Foto: AP/Tim Hales
TOMÅL-TORRES: Rafael Benitez tok ut både Fernando Torres og Gerrard i 2. omgang, trolig for å spare stjernene til torsdagens Lille-møte. Foto: AP/Tim Hales Vis mer

I tillegg møter de Lille i Europa League torsdag, en kamp de må vinne for å gå videre. I går kveld ble laget snytt for to straffespark og keeper Pepe Reina mener det oser mål av mannskapet.

- Vi visste at dette var en kamp vi måtte vinne. Heldigvis gjorde vi det, vi spilte godt. Vi håper vi kan gjøre det igjen torsdag. Når laget spiller bra kan vi score hele tida. Vi hadde ti minutter som var helt utrolige, sier Reina.

FØRSTE LIVERPOOL-MÅL: Alberto Aquilani fikk for en gangs skyld starte for Liverpool, og svarte med sitt første ligamål for de røde. Foto: AP/Tim Hales
FØRSTE LIVERPOOL-MÅL: Alberto Aquilani fikk for en gangs skyld starte for Liverpool, og svarte med sitt første ligamål for de røde. Foto: AP/Tim Hales Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!