Gerrard mener dommertabbe ga Chelsea poeng

- Veldig urettferdig, sier Liverpool-kapteinen.

(Dagbladet.no): Liverpool-Chelsea 1-1.

Det så ut til å bli Fernando Torres store dag på Anfield, men endte i stedet med poengdeling og frustrasjon over et straffespark Chelsea neppe skulle hatt.

Etter en drøy times spill bøyde Steve Finnan seg litt ned da Florent Malouda kom hoppende inn mot ham. Resultatet var at den blåkledde franskmannen vippet rundt i lufta.

Dommer Rob Styles mente sammenstøtet kvalifiserte til straffespark, og Frank Lampard scoret sikkert fra elleve meter.

- Press fra Chelsea-spillerne

En grov feilvurdering av dommeren, mener Liverpool-kaptein Steven Gerrard.

- Jeg synes en veldig, veldig urettferdig avgjørelse skaffet Chelsea ett poeng i dag. Jeg synes ikke dommeren hadde noen god kamp. Det var mye press på ham fra Chelsea-spillerne, og jeg tror han ga etter til slutt, sa Gerrard til Sky Sports ifølge Sportinglife.

Også manager Rafael Benitez var oppgitt over straffesparket.

DRØMMEDEBUT: Fernando Torres spilte sin første hjemmekamp på Anfield og brukte bare et kvarter på å score det første målet. Foto: Reuters/Scanpix
DRØMMEDEBUT: Fernando Torres spilte sin første hjemmekamp på Anfield og brukte bare et kvarter på å score det første målet. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

- Ufattelig. Hvordan kan man endre en kamp på den måten? spør han retorisk.

Benitez sier han ikke snakket med dommeren etter kampen.

- Nei. Det var så klart, han kan se det på video. Da forstår han kanskje hvorfor vi er så skuffet. Ufattelig, sier Benitez.

Mourinho forsvarer Styles

Ikke overraskende var Chelsea-sjef Jose Mourinho langt mer forståelsesfull overfor dommer Styles. Straffesituasjonen velger han å ikke mene så mye om.

- Jeg vet ikke. Men så ofte er man uheldig med dommerens avgjørelser, spesielt på denne stadionen, jeg vet ikke. Jeg synes det var en vanskelig kamp for dommeren. 

Mourinho mener noen av spillerne - han nevner ikke navn, bare at det kan skyldes «kulturforskjeller» - ikke hjalp dommeren.

-  Men to store lag på Anfield er ikke lett. Alt i alt gjorde Styles en positiv kamp, mener portugiseren.

Perfekt hjemmedebut

Diskusjonene rundt straffesparket overskygget dermed fullstendig det som så ut til å bli en drømmedebut på hjemmebane for Fernando Torres.

Etter bare et drøyt kvarter av kampen kronet den spanske spissen hjemmedebuten med scoring.

Målet sto da også i stil med anledningen: Steven Gerrard slo en utsøkt utsidepasning til Torres, som ristet av seg en noe lettlurt Tal Ben Haim på Chelseas høyreback og satte ballen i lengste hjørne med innsiden av foten.

Riise nær ved å avgjøre

Men et kvarter inn i andre omgang utliknet altså Frank Lampard på det omdiskuterte straffesparket.

John Arne Riise hadde muligheten til å sende Liverpool tilbake i ledelsen med en susende volley, men bommet på målet med et par meter.

Sju minutter før full tok manager Rafael Benitez ut Riise til fordel for Peter Crouch i jakten på vinnermålet, men til tross for press mot Chelsea-målet endte det med poengdeling på Anfield.

BILLIG: Frank Lampard var sikker som vanlig fra straffemerket, men det var langt mindre sikkert om Chelsea skulle fått straffesparket.