Gerrard mister kapteinsbindet

For nå er Rio tilbake for England.

EKS-KAPTEINEN, VIKAREN OG KAPTEINEN: John Terry (t.v.) er uaktuell som kaptein, og har etter at dette bildet ble tatt på fredag meldt forfall med ryggskade. Steven Gerrard vikarierte som kaptein under VM og i oppstarten av EM-kvaliken, men nå er Rio Ferdinand (t.h.) tilbake. Foto: Alastair Grant, AP/Scanpix
EKS-KAPTEINEN, VIKAREN OG KAPTEINEN: John Terry (t.v.) er uaktuell som kaptein, og har etter at dette bildet ble tatt på fredag meldt forfall med ryggskade. Steven Gerrard vikarierte som kaptein under VM og i oppstarten av EM-kvaliken, men nå er Rio Ferdinand (t.h.) tilbake. Foto: Alastair Grant, AP/ScanpixVis mer

|||
(Dagbladet): I morgen er det toppoppgjør i EM-kvalifiseringens gruppe G på Wembley mellom England og Montenegro.

Det har vært knyttet spenning til hvem som skal være kaptein for England, en rolle med stor betydning hos britene.

Englands landslagssjef Fabio Capello bekreftet i dag at Rio Ferdinand får tilbake kapteinsvervet når han nå er tilbake etter skadeopphold.

For med John Terry ute med ryggskade, er det klart at Rio Ferdinand spiller på stopperplass fra start. Men det har ikke vært ansett som selvsagt at han skulle få tilbake armbindet fra Steven Gerrard, som har vikariert i Rios skadefravær.

Gerrard har levert solide kamper som kaptein i høst, og dermed har debatten gått om hvem som skal ha det ærefulle oppdraget. Til tross for at Capello har sagt at Rio er førstevalget og Gerrard visekaptein.

- Stolt Og Gerrard har innfunnet seg med rollen som vikar, og er klar over å slippe til Ferdinand igjen.

- Jeg har elsket å lede laget ut, hvert eneste minutt, også i kamper vi har tapt. Jeg har vært stolt over å lede laget, jeg har gitt alt og selv når Rio er tilbake som kaptein, vil jeg fortsette å gå foran som et godt eksempel og forsøke å gjøre mitt beste, sier Gerrard ifølge The Sun.

Ferdinand overtok kapteinsbindet da John Terry ble fratatt det i februar etter at det ble kjent at han hadde bedratt kona si med kjæresten til landslagskollega Wayne Bridge.

Tilbake Men rett før sommerens VM ble Ferdinand skadd, og Steven Gerrard overtok ansvaret under VM-sluttspillet. Liverpool-kapteinen har beholdt armbindet i de to første EM-kvalikkampene.

Men nå er Rio Ferdinand tilbake i spill for Manchester United, og spiller etter all sannsynlighet fra start for England i morgen, og trolig er han altså førstemann ut av tunnelen.

Både Montenegro og England har full pott etter sine første kamper i EM-kvaliken denne høsten. Montenegro leder gruppa med ni poeng foran England som bare har spilt to kamper og har seks poeng.

GODT HUMØR: Rio Ferdinand ser ut til å ha det moro på trening med landslaget igjen. Foto: Glyn Kirk, AFP/Scanpix
GODT HUMØR: Rio Ferdinand ser ut til å ha det moro på trening med landslaget igjen. Foto: Glyn Kirk, AFP/Scanpix Vis mer