Gerrard nektet å snakke med Benitez

Tålte ikke å bli byttet.

(Dagbladet.no): Kontroversene sto i kø da Liverpool halte i land en 2-1-seier i byderbyet mot Everton lørdag. Dommer Mark Clattenburg var involvert i de fleste av dem, men dagens mest kontroversielle avgjørelse var det trolig Rafael Benitez som sto for.

19 minutter før slutt lyste det et åttetall fra tavla til fjerdedommeren. Gerrard håpet nok i det lengste at han drømte, at forklaringen måtte være at dommeren hadde lagt til åtte minutter.

Men det måpende blikket hans sa det meste om hva Liverpool-kapteinen tenkte i det han innså at han skulle byttes ut med Lucas Leiva.

Mistet ballen for ofte

Gerrard ga kapteinsbindet til Jamie Carragher, ruslet mot benken i sneglefart, før han satte opp dampen i det Benitez ville gi ham et klaps på ryggen.

Byttet var vellykket nok, ettersom nettopp Leiva skaffet straffesparket som avgjorde kampen. Sånn sett kan ikke Liverpool-manageren angripes for byttet.

Men de som har lest selvbiografien til Gerrard vet at han er en mann som har vondt for å glemme - og humøret hans ble neppe bedre da han leste Benitez\' uttalelser etter kampen.

- Vi spilte med 11 mann mot 10, og trengte å holde bedre på ballen, sa Benitez.

Gerrard nektet å snakke med Benitez

- Lucas er spesielt dyktig til det, så jeg måtte ta en avgjørelse på hvem som måtte vike. Jeg håper Stevie vil innse at det var til lagets beste.

Gerrard har ikke prestert opp mot sin normale standard denne sesongen, men for de fleste Liverpool-fans var det likevel et sjokk å se kapteinen bli ofret når kampen sto og vippet.

- Jeg prøvde å snakke med ham, men han var for skuffet, sier Benitez til Daily Mail.

Og understreker at han bytter hvem som helst om han føler det er riktig.

- Gerrard er en fantastisk spiller, men hvis du vil vinne kampen krever det at du tar noen grep. Hvis det er nødvendig å bytte Reina fordi han er nervøs, vil jeg gjøre det. Jeg følte vi spilte med for mye lidenskap og at noe måtte gjøres, og det virket.

- Det smarteste å gjøre nå er å vente, snakke med ham (Gerrard) og analysere hvorfor. Jeg tror han vil forstå, utdyper Benitez i The Times.

Dommeren på tur med Liverpool

Den vippet i Liverpools favør - men den blå delen av Liverpool vil hevde at Mark Clattenburg har «æren» for det. Alan Stubbs hevder Gerrard i hvert fall rakk å påvirke dommeren før han ble tatt av banen, i forbindelse med utvisningen av Tony Hibbert.

MISFORNØYD: Steven Gerrard kikket måpende mot benken da Benitez plukket ham av banen 19 minutter før slutt på stillingen 1-1. Han brukte lang tid på veien mot sidelinja, men satte opp farta like foran Rafael Benitez. Foto: REUTERS
MISFORNØYD: Steven Gerrard kikket måpende mot benken da Benitez plukket ham av banen 19 minutter før slutt på stillingen 1-1. Han brukte lang tid på veien mot sidelinja, men satte opp farta like foran Rafael Benitez. Foto: REUTERS Vis mer

- Han var på vei til å gi Tony Hibbert gult kort, helt til spilleren deres (Gerrard) sier et eller annet. Plutselig drar han opp det røde kortet, sier han.

Han er også forbannet på Benitez, som etter kampen syrlig bemerket om situasjonen der Joleon Lescott kunne fått straffe at «i England liker dere ikke å se spillere filme, så det var overraskende for meg».

- Benitez prøver å framstille det som at Joleon filmet, men det var en soleklar straffe. Dommeren var perfekt plassert, sier han.

Everton-manager David Moyes kan fort havne i trøbbel for sine uttalelser om dommer Clattenburg.

- Rob Styles ringte Liverpool for å unnskylde seg etter en straffe mot Chelsea, men om Clattenburg gjorde det samme, ville jeg ikke tatt telefonen. Du undrer seg om de tillater seg selv å bli påvirket av topp fire. Dro ikke Clattenburg til Hong Kong sammen med Liverpool for å delta i Asia Cup i sommer? Kanskje han ønsker å være vennen deres, sier han.

<B>SKAFFET STRAFFE:</B> Gerrard fikset straffe og rødt kort til Tony Hibbert i denne situasjonen.
<B>JUBLET ETTERPÅ:</B> Steven Gerrard deltok i jubelscenene etter seieren over byrivalen, til tross for skuffelsen over å bli byttet ut.