Gerrard nøt triumfen

Steven Gerrard har blitt kritisert i det siste. I går svarte han med frisparkscoring. Viktigst: Liverpool er med i kampen om Champions League-kvalik.

For billetten til mesterligaen går gjennom fjerdeplass i Premier League. Eller seier i den gjeveste turneringen, selvfølgelig.

Kaptein Steven Gerrard har hele tida sagt at han vil vinne noe stort med Liverpool. Og det har lenge vært spekulert på en Chelsea-overgang etter sesongslutt - på grunn av klubbens manglende sportslige suksess.

27 minutter ut i Merseyside-derby nummer 201 viste Gerrard hvor mye en Champions League-billett betyr for ham: Frisparket like utenfor Evertons 16-meter ble plassert elegant forbi Nigel Martyn.

-  Jeg har fått litt kjeft av lokalavisene og på radio i det siste. Jeg føler at kritikken er litt urettferdig, men jeg er kaptein og er alltid under press. Jeg takler presset, sier Steven Gerrard.

Skademareritt

Fem minutter seinere var ikke den ellers så solide Nigel Martyn helt på høyden i Everton-målet. Fernando Morientes klinte til fra 30 meter, Martyn ga en stygg retur, og Luis Garcia økte enkelt ledelsen.

-  Jeg nøt det. Alt gikk galt for oss i starten, med skader og ulike situasjoner. Men vi holdt sammen og dominerte kampen etter hvert, sier Gerrard.

For alt var ikke bare fryd og gammen, til tross for 2- 0-ledelse. I løpet av første omgang måtte både Dietmar Hamann, Fernando Morientes og Stephen Warnock forlate banen med skader.

En halvskadd Luis Garcia var tvunget til å fullføre kampen, og til alt overmål ble Milan Baros utvist kvarteret før slutt. Før den tid burde han satt inn to mål.

Lettet Benitez

Isteden vant evigunge Duncan Ferguson (33) en duell inne i feltet, og Tim Cahill dundret inn reduseringen i Jerry Dudeks lengste hjørnet.

Men Liverpool klarte å ri av stormen. Noe en tydelig lettet Liverpool-manager satte stor pris på.

-  Jeg er glad på vegne av spillerne, supporterne og klubben. Dette var en fantastisk seier, sier Rafael Benitez.

Psykologisk viktig

Kollega David Moyes var naturlig nok ikke like fornøyd. Å tape det prestisjefylte byderbyet er blodig alvor. Men kampen handlet først og fremst om fjerdeplassen i Premier League.

-  Fire poeng er et anstendig tall og det er stort bare å snakke om at vi er i den situasjonen, sier Moyes.

Men banens bestemann, Jamie Carragher, fant grunn til å minne Moyes på følgende, med åtte kamper igjen å spille:

-  Vi har fått mange slag i trynet denne sesongen, og jeg tror mange ønsket at Everton skulle vinne. Dette var en god kamp av oss og psykologisk vil den gi oss et stort løft, sier Carragher.

STARTET FESTEN: Da Liverpool fikk frispark rett utenfor 16-meteren, var det selvsagt kaptein Steven Gerrard som satte ballen i mål. - Jeg er kaptein og er alltid under press. Jeg takler presset, sier Steven Gerrard.
RØDT KORT: Liverpools Milan Baros ble utvist etter en stygg takling av Evertons Alan Stubbs.