MANGLENDE RYGGRAD: Rio Ferdinand og Steven Gerrard har vært en del av Englands sentrallinje i lang tid, men skadeproblemer setter dem for tida utenfor.Foto: SCANPIX/REUTERS/Toby Melville
MANGLENDE RYGGRAD: Rio Ferdinand og Steven Gerrard har vært en del av Englands sentrallinje i lang tid, men skadeproblemer setter dem for tida utenfor.Foto: SCANPIX/REUTERS/Toby MelvilleVis mer

Gerrard og Ferdinand uaktuelle for England

Ikke med i troppen mot Montenegro.

Englands landslagssjef Fabio Capello vil ikke ta noen sjanser med helsen til Steven Gerrard og Rio Ferdinand og har utelatt dem fra troppen mot Montenegro.

England møter Montenegro på bortebane i EM-kvalifiseringskampen fredag. Capellos mannskap trenger et uavgjortresultat i Podgorica for å sikre seg en plass i neste års EM-sluttspill i Polen og Ukraina.

Liverpool-spiller Gerrard har allerede uttalt at han neppe er i form til å bidra i kvalifiseringskampen. Midtbanespilleren har kun fått tre kamper som innbytter etter å ha vært ute med skade i et halvt år.

Manchester Uniteds Rio Ferdinand hadde derimot forventet å bli tatt ut til Montenegro-kampen, tross lårstrekken han pådro seg mot West Bromwich i august. Ferdinand startet for United både mot Stoke og mot Basel i mesterligaen, men fikk bare et kort innhopp mot Norwich i helgen.

Boltons Gary Cahill har spilt sammen med landslagskaptein John Terry i kvalifiseringskampene mot Bulgaria og Wales. Cahill får fornyet tillit i troppen, sammen med Ferdinands forsvarskollega i United, Phil Jones. Uniteds kantspiller Ashley Young er også med, tross ankelskaden som holdt satte ham ut av spill i helgen.

Tottenham-spiss Jermain Defoe og Manchester City-stopper Joleon Lescott er ute av troppen siden de foregående kampene. Inn er Fulham-angriper Bobby Zamora og keeper Scott Carson kommet. Zamora har kun én landskamp fra tidligere. Den kom mot Ungarn i august i fjor.

(NTB)