HØRES: Liverpool-kaptein Steven Gerrards to langskudd endte i nettet, og Burnley måtte innse at de spiller Championship-fotball neste sesong.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel Roddis
HØRES: Liverpool-kaptein Steven Gerrards to langskudd endte i nettet, og Burnley måtte innse at de spiller Championship-fotball neste sesong.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel RoddisVis mer

Gerrard og Liverpool skjøt Burnley ned en divisjon

Hjemmelaget kjempet tappert, men måtte gi tapt.

||| (Dagbladet): Burnley - Liverpool 0-4.

Burnley måtte slå Liverpool i dag for å ha håp om å kunne berge plassen Premier League, men to kjappe scoringer fra Steven Gerrard satte en stopper for den planen like etter pause.

Til da hadde Burnley vist stor kampvilje og evne til å konkurrere helt på nivå med gjestene fra Merseyside, men Steven Gerrards første dobbel denne sesongen klarte de aldri å svare på.

To langskudd i det 52. og 59. minutt punkterte kampen, og Owen Coyles karer må slå følge med Portsmouth ned i Championship.

Liverpool beholder sitt lille håp om Champions League-spill neste sesong.

Kalddusj
De to raske Gerrard-scoringene var nok tunge å svelge for hjemmelaget, som man godt kan si førte kampen den første knappe timen.

Jack Cork var nærmest nettkjenning før pause, da han headet rett på Pepe Reina etter et strålende innlegg fra kanten.

Liverpool var smått tafatte framover i fraværet av både Fernando Torres og David N'Gog, og det så ikke ut til å hjelpe på situasjonen at Dirk Kuyt måtte gi seg like etter pause.

Men Steven Gerrards skuddfot ble altså redningen.

Perle
Kapteinens første vellykkede langskudd gikk i mål via ryggen til Leon Cort - og kan muligens bli tatt fra Steven Gerrard - det andre sto han for helt selv.

Alberto Aquilani snublet ballen tilbake like utenfor sekstenmeteren, og kapteinen vred ballen på direkten inn ved stolpen der Brian Jensen ikke hadde mulighet til å rekke den.

Steven Fletcher traff stolpen med en volley ikke lenge etter, men nærmere kom ikke Burnley.

Maxi Rodriguez økte til tre etter en presis målgivende pasning nummer tre fra Aquilani, Ryan Babel økte til fire på overtid, og da var alt håp ute for The Clarets, som må ta turen ned til Championship etter bare en sesong med de store.