MATCHVINNER: Steven Gerrard har levert varene siden comebacket, og satte inn det avgjørende målet i den første av to ligacupsemifinaler mot Manchester City i går. Etterpå havnet han i krangel med Roberto Mancini i spillertunnelen. Foto:   AFP PHOTO/ ANDREW YATES
MATCHVINNER: Steven Gerrard har levert varene siden comebacket, og satte inn det avgjørende målet i den første av to ligacupsemifinaler mot Manchester City i går. Etterpå havnet han i krangel med Roberto Mancini i spillertunnelen. Foto: AFP PHOTO/ ANDREW YATESVis mer

Gerrard og Mancini kranglet i spillertunnelen

City-manageren stemplet som hykler.

Manchester City - Liverpool 0-1

(Dagbladet): Manchester City ble påført sitt andre strake hjemmetap i går kveld, etter at Liverpool vant den første av to ligacupsemifinaler 1-0.

I spillertunnelen havnet City-manager Roberto Mancini i krangel med Liverpool-kaptein Steven Gerrard.

Italieneren var forbannet over at Glen Johnson ikke ble utvist etter en tofotstakling mot Joleon Lescott i 2. omgang, i en situasjon som minnet en hel del om den som endte med utvisning for Vincent Kompany sist søndag.

Johnson tok ballen, men gikk inn med strake bein og knotter, og dommeren så ingen grunn til å gripe inn.

Mancini kritiserte Wayne Rooney for å ha påvirket dommeren til å vise ut Kompany i helga, og Gerrard mente City-manageren var hyklersk da han krevde samme behandling for Johnson.

Etterlyser beklagelse
Italieneren bekrefter ifølge The Guardian at Liverpool-kapteinen oppsøkte ham etter kampen med ei skyllebøtte

- Taklingen til Johnson var verre enn den Vinny hadde mot United. Alle ser det. Den var verre. Gerrard kom bort til meg, men han kan si hva han vil. Ikke noe problem. Verden går til grunne fordi folk ikke sier unnskyld. Jeg ber om unnskyldning når jeg gjør en feil. Jeg sier det jeg tenker, og hva Steven Gerrard og andre spillere sier er ikke viktig, sier han.

Gerrard, som for øvrig ble matchvinner med sitt straffemål i 1. omgang, avviser at Johnsons takling var verre enn Kompany sin.

- Det synes jeg ikke. Jeg er overrasket over Mancini. Sist uke gikk han løs på Wayne Rooney, og mente at han hadde fått en av spillerne hans utvist. Nå prøver han å lage trøbbel for en av våre spillere. Jeg synes ikke det er riktig, sier han ifølge The Guardian.

Mancini veivet for øvrig et imaginært kort på sidelinja og ville ha Martin Skrtel utvist da lagene møttes i ligaen for ni dager siden.

- Det burde vært uavgjort
Liverpool tapte 0-3 på samme bane tirsdag kveld i forrige uke, men ble i går det første laget til å hindre City i å score på eget gress denne sesongen.

MANCINI RASTE: Glen Johnsons tofotstakling mot Joleon Lescott, der han riktignok vant ballen, fikk ingen konsekvenser for Liverpool-backen. Her i en annen duell i kampen, mot Mario Balotelli. Foto:  (AP Photo / Dave Thompson, PA)
MANCINI RASTE: Glen Johnsons tofotstakling mot Joleon Lescott, der han riktignok vant ballen, fikk ingen konsekvenser for Liverpool-backen. Her i en annen duell i kampen, mot Mario Balotelli. Foto: (AP Photo / Dave Thompson, PA) Vis mer

Gjestene fra Merseyside gikk ut i hundre og tvang fram en rekke klasseredninger fra Joe Hart det første kvarteret, før Daniel Agger gikk i bakken innenfor 16-meteren og Gerrard satte straffesparket i mål.

City, som manglet bærebjelker som David Silva, Yaya Toure og Vincent Kompany, viste ikke den samme kreativiteten som tidligere denne sesongen, selv om de skapte et par brukbare sjanser de siste 45 minuttene.

Etter 2-3-tapet mot United mente City-kaptein Kompany at de var de moralske vinnerne, og Mancini mener resultatet var feil også i går.

- Resultatet er ikke riktig. I mine øyne burde det vært uavgjort. Vi har spilt to vanskelige kamper. Januar blir en viktig måned for oss, men vi fortjente ikke å tape noen av de siste to kampene. Returkampen blir tøff, og Liverpool er favoritter etter å ha vunnet 1-0 på bortebane, sier City-manageren.

- Føler meg som fotballspiller igjen
Steven Gerrard advarer de som måtte tro at Liverpool har halvannen fot i finalen.

- Denne kampen er langt fra over, og det er et spennende utgangspunkt foran returen på Anfield, sier han.

Selv har han vært akkurat så god som Kenny Dalglish og fansen hadde håpet etter comebacket fra langtidsskade.

- Det er godt å være tilbake. Jeg føler meg som en fotballspiller igjen. Det er kamper som dette jeg har savnet, og kamper som dette jeg har jobbet så hardt for å komme tilbake til.

SINT: Mancini mener Johnsons takling var verre enn den som resulterte i rødt kort for Kompany. Foto:  AFP PHOTO/ PAUL ELLIS
SINT: Mancini mener Johnsons takling var verre enn den som resulterte i rødt kort for Kompany. Foto: AFP PHOTO/ PAUL ELLIS Vis mer