Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gerrard og Owen ble grillet i retten

Vitner i svindelsak.

(Dagbladet.no): Autografer fra kjente fotballspillere kan være verdt mye penger. Får man ikke tak i dem på vanlig måte, kan løsningen være å forfalske dem.

I dag måtte Steven Gerrard og Michael Owen møte i retten for å vitne i saken mot svindeltiltalte Graeme Walker og Faisal Madani.

Fotballstjernene nektet for å ha forsynt duoen med autografer i store mengder, men særlig Owen måtte tåle krasse spørsmål fra Madanis forsvarer, om en luksustur til Dubai i 2004 han, kjæresten, moren og svogeren fikk ordnet gratis av den tiltalte.

Newcastle-spissen insisterte på at det ikke lå noen avtale om gjenytelser bak Dubai-turen - og svarte ifølge The Times følgende på spørsmål om han ville innvilget et ønske om å signere autografer.

- Dersom det var én eller to, men om det var 50 ville jeg spurt hvorfor.

Peter Davies, som forsvarer Madani, fulgte deretter opp med et ledende spørsmål om luksesferien:

- Den var ikke bare en hyggelig gest, var den vel?

- Jeg ble aldri bedt om å gi noe i retur. Han gjorde det samme for flere personer, sa Owen.

VITNET I RETTEN: To forretningsmenn står tiltalt for å ha solgt gjenstander med falske fotballautografer, blant annet av Michael Owen og Steven Gerrard. I dag måtte Premier League-stjernene i vitneboksen. Foto: AFP
VITNET I RETTEN: To forretningsmenn står tiltalt for å ha solgt gjenstander med falske fotballautografer, blant annet av Michael Owen og Steven Gerrard. I dag måtte Premier League-stjernene i vitneboksen. Foto: AFP Vis mer

I retten ble Premier League-duoen også presentert for en rekke gjenstander, som de ifølge Walker og Madani skal ha skrevet navnet sitt på.

Owen sa han var sikker på at flere av dem var forfalsket. 

Gerrard nektet før møte 

Steven Gerrard ble på sin side konfrontert med et angivelig møte med Faisal Madani, over en middag i Manchester for et par år siden.

Ifølge forsvareren skal Liverpool-kapteinen ha signert et bilde hvor han holder opp Champions Leauge-trofeet etter den utrolige snuoperasjonen mot Milan i 2005.

Gerrard benektet ethvert kjennskap til at et sånt møte fant sted. Forsvareren sa imidlertid at klienten hans husket møtet godt, skriver BBC, fordi Gerrard hadde kommentert sine egne armer på det aktuelle bildet.

- Du likte ikke dette bildet, gjorde du vel, fordi du sa at det viste cellulitter på armene dine? sa han.

Da Gerrard ble forelagt et av bildene med hans navnetrekk på, svarte han kontant «nei» på spørsmål om det var en autentisk autograf.

image: Gerrard og Owen ble grillet i retten
<B>FIKSET LUKSUSTUR TIL OWEN:</B> Svindeltiltalte Faisal Madani.
<B>CELLULITTER PÅ ARMENE:?</B> Forsvareren til en av de tiltalte hevder det var grunnen til at Steven Gerrard ikke liker dette bildet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media