Gerrard og Torres fikk en halvtime fotball på norsk jord

Slo Lyn 2-0.

MÅLSCORER: Andrei Voronin scoret det første målet i kveldens kamp mot Lyn. Her i duell med Stanley Ihugba. Steven Gerrard og Fernando Torres spilte en halvtime på Bislett.
 Foto:  Terje Bendiksby / SCANPIX
MÅLSCORER: Andrei Voronin scoret det første målet i kveldens kamp mot Lyn. Her i duell med Stanley Ihugba. Steven Gerrard og Fernando Torres spilte en halvtime på Bislett. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIXVis mer

(Dagbladet.no):Lyn — Liverpool 0-2 (0-1)

Klasseforskjellen ble etter hvert ganske synlig, men det unge Lyn-laget yppet seg lenge mot Liverpool på Bislett i kveld.

Andrei Voronin og David N'gog soret hver sitt mål og sørget for en etterlenget opptur for et Liverpool-lag som har hatt trøbbel i oppkjøringa til Premier League-start 15.august.

— Lyn spilte bra selv om de ligger på bunnen av tabellen. De kjempet godt. Jeg føler at vårt lag er godt forberedt nå, men den engelske eliteserien er av de tøffeste i verden. Vi var veldig nær gullet i fjor, sier Dirk Kuyt ifølge NTB.

Voronin forskjellen før pause
Rafael Benitez valgte å spare de fleste av sine beste spillere i fra start. Torres, Mascherano, Gerrard, Carragher og Riera satt alle på benken gjennom hele første omgang.

Jo inge Berget var nærmest scoring for hjemmelaget før pause. Torres-kopien ble vakkert spilt igjennom av Erling Knudtzon ti minutter før pause, men avslutningen alene med Liverpool-keeper Cavalieri traff stolpen.

Andrej Voronin sørget minuttet før pause for Liverpool-ledelse med en heading på bakre stolpe. Ryan Babel sprintet enkelt i fra Shane Stefanutto og ukraineren kunne enkelt stupe ballen i mål på bakerste stolpe.

Størst jubel for Gerrard
Mascherano og Riera var blant spillerne som slapp til etter sidebytte, og førstnevnte viste seg frem da vi hadde spilt en knapp time.

Den lille argentineren slo en strøken crossball til Andrea Dossena som headet ballen med seg på dødlinja. Italieneren slo hardt inn foran mål hvor David N'gog fikk en enkel jobb med å doble ledelsen.

Med knapt en halvtime igjen å spille kom superstjernene Steven Gerrard og Fernando Torres på banen til kveldens høyeste jubel. Ingen av dem klarte derimot å imponere voldsomt utover enkelte fikse detaljer og tendenser til gode kombinasjoner.

Mot slutten av kampen runget Liverpool-hymnen  «You'll never walk alone» på Bislett.

• Amerikanske Tyrel Lacey er på prøvespill for Lyn, og imponerte mellom stengene med trygt målvaktspill.

• Tidligere i kveld ble det forøvrig klart at Roma-spilleren Alberto Aquilani er klar for Liverpool som Alonso-erstatter.

• Shane Stefanutto blir forøvrig den neste spilleren ut Lyn-døra. Backen flytter hjem til Australia og spilte sin siste kamp for laget i kveld.

Dagbladet kommer tilbake med mer.

ROLIG KVELD:
Steven Gerrard og Fernando Torres satt første omgang på benken på Bislett.
 Foto:  Terje Bendiksby / SCANPIX
ROLIG KVELD: Steven Gerrard og Fernando Torres satt første omgang på benken på Bislett. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX Vis mer