Gerrard skjønner supporterhatet

Sto bak alle Liverpool-scoringene mot Newcastle.

(Dagbladet.no) Newcastle - Liverpool 0-3. Steven Gerrard har blitt en garantist for mål.

Nå har Liverpool-kapteinen scoret seks ganger på de sju siste klubbkampene. Det er imponerende av spilleren som i dag reiste seg etter den skuffende EM-exiten på onsdag.

8-eren var involvert i alle de tre scoringene til rødtrøyene på St. James\' Park i ettermiddag.Likevel ble han utsatt for konstant buing fra hjemmefansen, som takk for at han bidro til at England ikke spiller EM neste år. Gerrard skjønner supporterne.

- Alle landslagsspillerne må tåle denne kritikken. Sånn kommer det til å være til vi er tilbake der vi skal være, sier Gerrard til Sky Sports.

Tannløst hjemmelag

Hjemmelaget var så tannløse frammover på banen at det ikke bare var fullt fortjent, men også en selvfølge at Liverpool gikk til pause med en ledelse.

Lucas Leiva trillet et frispark til siden og Steven Gerrard klinket til fra 25 meter - rett i nettmaskene bak en Shay Given som omtrent ikke rakk å få opp armene en gang.

Fernando Torres var nær ved å doble ledelsen rett før hvilen, da han skjøt i stanga fra 20 meter - etter at Given først hadde stoppet hans gjennombrudd utenfor 16-meteren.

BANKET INN FRISPARK: Ballen ble trillet litt til siden, og så klinket Steven Gerrard ballen i nettet. Foto: EPA
BANKET INN FRISPARK: Ballen ble trillet litt til siden, og så klinket Steven Gerrard ballen i nettet. Foto: EPA Vis mer

Liverpool gikk rett i angrep etter sidebyttet og fikk en corner, som Gerrard slo med høyrebeinet. Sami Hyypiä stusset ballen videre i feltet og Dirk Kuyt puttet fra kloss hold.

Hjemmefansen hadde nå ikke mer tålmodighet. De pep da spillerne gikk til pause og også hver gang manager Sam Allardyce foretok spillerbytter i 2. omgang.

Fortsatt ubeseiret

66 minutter inn i kampen avsluttet innbytter Ryan Babel et fantastisk angrep ved å bredside ballen i mål bak Given - etter et flott veggspill med Gerrard i forkant.

Da begynte folk å forlate stadion i Newcastle.

Og ti minutter før slutt forlot Gerrard banen. Han hadde gjort alt - stått bak tre scoringer og sikret tre poeng. Etter en tung fotballuke kunne han endelig gå i garderoben med god samvittighet.

Liverpool er fortsatt ubeseiret i Premier League, og har sju seire og seks uavgjorte. Og at det skulle bli målrikt var ingen overraskelse.

Newcastle er nemlig det laget Liverpool har scoret flest Premier League-mål mot de siste 15 åra. Og seieren kunne vært enda større, for Fernando Torres hadde flere gode muligheter.

Gerrard skjønner supporterhatet

- Jeg er veldig fornøyd med at vi scoret tre på bortebane. Seieren kunne vært enda større, men jeg er fornøyd, sier Rafael Benitez til Sky Sports.

Allardyce tar med seg denne stygge statistikken inn i lørdagenskvelden, som neppe blir spesielt hyggelig for Newcastle-manageren: De sorthvite hadde to skudd på mål - Liverpool hadde elleve. Newcastle skaffet seg ikke noen cornere - rødtrøyene hadde åtte.

VIKTIG: Steven Gerrard har scoret seks mål på de sju siste Liverpool-kampene - og stått bak enda flere mål.