Gerrard skjøt Liverpool til himmels

Steven Gerrards sinnsyke skudd i krysset startet en eventyrlig formiddag på Anfield. Like før pause banket Robbie Fowler inn lagets andre mål, og Liverpool sikret sin andre seier over serielederen denne sesongen. Dagbladet.no følger Premier League direkte.

Ikke siden 1979 har Liverpool slått Manchester United i begge kampene i serien, og mannen som får æren for at de klarte det i år er Steven Gerrard.

15 minutter ut i første omgang viste Gerrard hva han er god for. Han fikk ballen ved midtbanen, og avanserte framover før han klinte til fra 30 meter. Fabian Barthez kunne ikke gjøre annet enn å konstatere at ballen gikk rett i krysset.

- Kjempegøy å score et slik mål mot United, sa unggutten etter kampen.

Ikke nok med det sinnssyke målet, men Gerrard var også arkitekten bak en rekke Liverpool-sjanser.

Fire minutter før pause dempet Robbie Fowler mesterlig et innlegg fra Gerrard, før han banket ballen i mål på halv-volley.

- Det er artig at vi klarte å slå United to ganger i samme sesong, sist vi gjorde det var i 1979. Vi ble hardt presset mot slutten, men klarte å ri av stormen, sier Gerrard.

Danny Murphy måtte forlate banen med rødt kort tjue minutter før slutt, og Manchester jaktet mål i slutt-minuttene.

Arsenal slet lenge med å score mot Tottenham, men tjue minutter før slutt scoret Pires. Sullivan stod glimrende i mål, men kunne ikke hindre at Henry scoret lagets andre mål tre minutter før slutt.

SKUDDFOT: Steven Gerrard feirer sammen med Robbie Fowler og Emile Heskey etter 1-0-scoringen mot Manchester United.