Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gerrard skryter av Tagseth

Gerrard skryter av norsk stortalent og kommer samtidig med oppfordring

- Han er veldig stille, så vi ønsker at han skal komme ut av skallet sitt litt oftere.

FÅR SKRYT: Se hele intervjuet med Steven Gerrard. Han snakker om Edvard Tagseth rundt minuttet ut i videoen. Video: Viasat
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(FourFourTwo): Edvard Sandvik Tagseth (16) har denne sesongen imponert for U18-laget til Liverpool.

I forbindelse med gårsdagens Champions League-kamp mellom Liverpool og Spartak Moskva, ble nordmannens trener Steven Gerrard spurt om utviklingen til 16-åringen.

- Det er mye oppmerksomhet i Norge om Edvard og han er en veldig god spiller. Han løper mye, han dekker mye rom. Han har allerede samme tall som spillere på førstelaget. Fysisk sett vil han ikke ha noen problemer med å spille på toppnivå, sier Gerrard.

Samtidig er det særlig én ting Liverpool-legenden ønsker at Tagseth skal gjøre.

- Vi forsøker å forbedre deler av spillet hans. Han er veldig lett å trene for han er veldig profesjonell og gjør de riktige tingene på og utenfor banen på daglig basis. Han er veldig stille, så vi ønsker at han skal komme ut av skallet sitt litt oftere, men han er en herlig liten fotballspiller, en god fotballspiller, sier Gerrard.

Det er ikke første gang nordmannen høster skryt fra sin meritterte trener. Tidligere har Gerrard omtalt Tagseth som en «rollemodell til etterfølgelse for alle».

Potet

Til daglig spiller Tagseth på midtbanen, men han kan også brukes på andre steder. Tidligere har han blant annet spilt venstre vingback. Det fikk Gerrard til å sammenlikne Tagseth med James Milner.

- Du kan bruke «Eddie» overalt, han er den type spiller og har den type karakter. Han er som James Milner, som du kan bruke overalt på banen og du vet nøyaktig hva du får - en fantastisk spiller og en fantastisk profesjonell, sier Gerrard til Liverpools offisielle hjemmeside.

Gerrard har tidligere listet opp flere ting Tagseth leverer på banen: arbeidsinnsats, god ballbehandling og kreativitet.

Tagseth scoret sitt første mål for U18-laget i august mot Blackburn.

Ubeseiret

Liverpools U18-lag er ubeseiret i ligaen med fem seire og fire uavgjort på ni kamper. De røde ligger ett poeng bak Everton og Manchester United med én kamp mindre spilt.

Tagseth har spilt i åtte av de ni kampene, og står med én scoring og tre målgivende pasninger.

Valgte Liverpool

Tagseth ble jaktet av flere europeiske storklubber da han som 14-åring bestemte seg for å signere for Liverpool i 2015.

- Jeg følte det var den beste klubben for meg. Jeg likte meg best der. Det er noe jeg har drømt om siden jeg var liten. Det er spesielt å få oppleve det, uttalte Sandvik Tagseth den gangen.

Allerede i 2011 ble Liverpool gjort oppmerksom på den talentfulle unggutten. Det skjedde da han deltok på en tredagers turné med klubben i Steinkjer.

Først da han ble 16 år i januar fikk han trene med Liverpool-akademiet, og han har allerede blitt spådd en lysende framtid.

Han kommer fra den norske klubben FK Neset og fyller 17 år i januar. Det betyr også at han kan signere profesjonell kontrakt med klubben om en snau måned.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!