Edvard Sandvik Tagseth får skryt

Gerrard skryter av norsk stortalent. Sammenlikner ham med Liverpool-stjerne

Edvard Sandvik Tagseth (16) høster skryt av sin trener Steven Gerrard.

VISER SEG FRAM: Edvard Sandvik Tagseth imponerer for Liverpools U18-lag. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
VISER SEG FRAM: Edvard Sandvik Tagseth imponerer for Liverpools U18-lag. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(FourFourTwo): Edvard Sandvik Tagseth (16) har gjort sakene sine svært bra etter at han ankom Liverpool i januar. I går spilte nordmannen da Liverpools U19-lag slo Maribor 3-0 i UEFA Youth League.

Til daglig spiller Tagseth på midtbanen, men i gårsdagens kamp var han omskolert til venstre vingback. Etterpå høstet han mye skryt for det han leverte på banen, av trener Steven Gerrard.

- Du kan bruke «Eddie» overalt, han er den type spiller og har den type karakter. Han er som James Milner, som du kan bruke overalt på banen og du vet nøyaktig hva du får - en fantastisk spiller og en fantastisk profesjonell, sier Gerrard til Liverpools offisielle hjemmeside.

Gerrard lister opp flere ting Tagseth leverer på banen: arbeidsinnsats, god ballbehandling og kreativitet.

- Jeg er veldig fornøyd med Eddie, han spilte ute av posisjon for oss og gjorde jobben sin, sier Gerrard.

Valgte Liverpool

Stortalentet Edvard Sandvik Tagseth ble jaktet av flere europeiske storklubber da han som 14-åring bestemte seg for å signere for Liverpool 2015.

- Jeg følte det var den beste klubben for meg. Jeg likte meg best der. Det er noe jeg har drømt om siden jeg var liten. Det er spesielt å få oppleve det, uttalte Sandvik Tagseth den gangen.

Først da han ble 16 år i januar fikk han trene med Liverpool-akademiet, og han har allerede blitt spådd en lysende framtid. Han står med fem kamper, en scoring og to assist for Liverpools U18-lag denne sesongen.

Laget er ubeseiret på seks kamper (tre seire) og ligger i skrivende øyeblikk på femteplass i ligaen som toppes av Manchester United. Men de røde har to kamper mindre spilt enn ligalederen.

Fikk mye skryt

NFFs talentsjef Håkon Grøttland har tidligere omtalt Edvard som et større talent enn hva Ødegaard var på samme alder.

- Edvard er et ekstremt talent. Han er lenger fremme enn det Ødegaard var. Det blir farlig å si, men han har veldig mye av det Ødegaard hadde og litt mer. Han er nesten skremmende komplett til å være så ung, sa Grøttland til Dagbladet.

Disse uttalelsene fikk Dagbladets kommentator Morten Pedersen til å skrive at: «Norges internasjonale nedturer synes å ha utviklet seg til en mangelsykdom på Ullevaal Stadion. Medisinen er dessverre meningsløs opphausing av nye talenter».

Grøttlands utspill skal ikke overdimensjoneres, men det er likevel ingen tvil om at Tagseth er et stort talent.

- Det er selvfølgelig veldig gøy å få disse tilbakemeldingene, men jeg tenker egentlig ikke så mye på disse sammenligningene. Men det er alltid gøy å få skryt, sa Edvard Sandvik Tagseth til Dagbladet i fjor.

Han fortalte blant annet at målet er å komme på det norske A-landslaget og lykkes som profesjonell fotballspiller.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer