INGEN STRAFF: Dommer Andre Marriner så Steven Gerrards to fingre, så da kan ingen videobilder overprøve hans avgjørelse om å ikke straffe Liverpool-kapteinen. Foto: PA/SCANPIX
INGEN STRAFF: Dommer Andre Marriner så Steven Gerrards to fingre, så da kan ingen videobilder overprøve hans avgjørelse om å ikke straffe Liverpool-kapteinen. Foto: PA/SCANPIXVis mer

Gerrard slipper fingerstraff

Fordi dommeren så det.

|||

Liverpool-kaptein Steven Gerrard vil ikke bli straffet selv om TV-bilder viste ham gjøre en ufin gest mot dommeren mandag.

Gerrard viste to fingre mot dommer Andre Marriner etter at han fikk gult kort i 0-1-tapet mot Wigan. Englands fotballforbund (FA) varslet en mulig disiplinærsak, men det blir ikke noe av.

Marriner har nemlig gjort det klart at han så Gerrards gest, men besluttet ikke å reagere mot Liverpool-spilleren. Dommerens skjønn kan ikke overprøves i ettertid. Videobilder kan brukes bare for å sanksjonere hendelser dommeren ikke har sett.

Liverpool-manager Rafa Benitez har forsvart Gerrard hele tiden.

- Av og til beveger man fingrene, men dette var ingenting. Alle spillerne vet at de skal oppføre seg på banen, men jeg var mer bekymret over alle frisparkene vi laget, sa han.

(NTB)