SLIPPER STRAFF: Steven Gerrard traff Michael Brown med albuen. I dag står dommeren på at det ikke var en rødt kort-forseelse. Foto: REUTERS/Phil Noble
SLIPPER STRAFF: Steven Gerrard traff Michael Brown med albuen. I dag står dommeren på at det ikke var en rødt kort-forseelse. Foto: REUTERS/Phil NobleVis mer

Gerrard slipper straff for Brown-albuen

Frikjennes i kamprapporten.

||| (Dagbladet): Steven Gerrards albue mot Michael Brown er dagens snakkis i Fotball-England.

Liverpool-kapteinen dunket kraftig til Portsmouth-spillerens hode, og dommer Stuart Atwell vurderte der og da at forseelsen ikke kvalifiserte til noe mer enn et frispark.

I formiddag ble det spekulert i at Atwell ikke kunne ha sett episoden skikkelig, og at det engelske fotballforbundet FA ville gi Gerrard karantene når de kikket på TV-bildene. Her ser du en animasjon av albue-slaget.

I ettermiddag er det klart at Gerrard ikke blir straffet, skriver både The Times og Daily Mail.

Ifølge sistnevntes nettutgave har FA fått Atwells kamprapport, og ikke funnet grunn til å forfølge Gerrard.

Altså må Atwell ha forklart at han så episoden klart, og står på vurderingen at albuen rett og slett bare var et uhell fra Liverpool-spillerens side.

Ifølge Fifas regelverk er en situasjon ferdigsnakket, dersom en dommer har vurdert den skikkelig under kampen.

Dermed kan Gerrard spille ligamatchen mot Manchester United søndag, en kamp som er ekstremt viktig for begge lag. United kniver med Chelsea og Arsenal om ligagullet, mens laget fra Anfield jager en 4. plass.

Gerrard var også i søkelyset etter kampen mot Wigan, hvor han skal ha bannet mot dommeren og vist V-tegn. Heller ikke da fant FA noe kritikkverdig ved England-stjernens oppførsel.

SLAPP STRAFF: Bildet av Gerrard med to fingre mot dommeren var heller ikke kritikkverdig, mente FA i forrige uke. Foto: Scanpix/EPA
SLAPP STRAFF: Bildet av Gerrard med to fingre mot dommeren var heller ikke kritikkverdig, mente FA i forrige uke. Foto: Scanpix/EPA Vis mer