EMOSJONELT:  - Grunnen til at jeg ble så emosjonell var datoen for kampen. Det var ikke bare fordi det var en stor kamp i sesongen vår. Det var også fordi denne uken handler om så mye mer enn fotball for alle som assosierer seg med Liverpool. Det er følelsesladet for så mange mennesker, forteller Gerrard, ifølge Sky Sports. Foto: EPA/PETER POWELL/NTB SCANPIX
EMOSJONELT: - Grunnen til at jeg ble så emosjonell var datoen for kampen. Det var ikke bare fordi det var en stor kamp i sesongen vår. Det var også fordi denne uken handler om så mye mer enn fotball for alle som assosierer seg med Liverpool. Det er følelsesladet for så mange mennesker, forteller Gerrard, ifølge Sky Sports. Foto: EPA/PETER POWELL/NTB SCANPIXVis mer

Gerrard snakker ut om tårene for Hillsborough-ofrene

- Handler om mye mer enn fotball.

Steven Gerrard tok til tårene etter seieren over Manchester City. Han tenkte på ofrene i tribunetragedien på Hillsborough.

Tirsdag var det 25 år siden 96 personer mistet livet under FA-cupsemifinalen mellom Liverpool og Nottingham Forest på Hillsborough stadion i Sheffield.

Et av ofrene var Gerrards 10 år gamle fetter Jon-Paul Gilhooley.

Følelsesladet Denne sesongen kjemper Liverpool om seriegull, og søndag tok rødtrøyene en sterk 3-2-seier over gullrival City. Etter kampen klarte ikke Gerrard å holde tilbake tårene, og nå forklarer kapteinen hvorfor.

- Grunnen til at jeg ble så emosjonell var datoen for kampen. Det var ikke bare fordi det var en stor kamp i sesongen vår. Det var også fordi denne uken handler om så mye mer enn fotball for alle som assosierer seg med Liverpool. Det er følelsesladet for så mange mennesker, forteller Gerrard, ifølge Sky Sports.

- Jeg snakker på vegne av alle når jeg sier at seieren er dedisert til alle ofrene og fra Hillsborough og familiene deres, sier Liverpool-stjernen.

Minnestund Alle Liverpool-spillerne skulle delta på en minnegudstjeneste på Anfield tirsdag, der manager Brendon Rodgers og Everton-manager Roberto Martinez skal holde taler.

På gresset legges det ut flere fotballskjerf, som er donert av fans. De skal danne tallet 96.

Liverpool kan bli seriemester for første gang på 24 år. Klubben troner øverst på tabellen med fire kamper igjen å spille. Ned til Chelsea på annenplass skiller det to poeng. City er nummer tre, sju poeng bak, men med to kamper mindre spilt.

(NTB)