Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gerrard sønderknust av Alonso-salget

Snakker om savnet.

I SKYGGEN AV TORRES: Steven Gerrard mener folk ikke skjønte hvor god Xabi Alonso var da han spilte for Liverpool. Foto: EPA/Lawrence Looi
I SKYGGEN AV TORRES: Steven Gerrard mener folk ikke skjønte hvor god Xabi Alonso var da han spilte for Liverpool. Foto: EPA/Lawrence Looi Vis mer

||| (Dagbladet.no): Fotball-ekspertene var tidlig skeptiske til Liverpools gullsjanser denne sesongen. Grunnen var salget av Xabi Alonso til Real Madrid i sommer.

Også kaptein Steven Gerrard mislikte sterkt at den spanske midtbanespilleren ble solgt.

Det forteller han i et åpenhjertig intervju med det britiske fotballmagasinet FourFourTwo.

- Jeg ble sønderknust, helt sønderknust. Men det var ingenting jeg kunne gjøre med det, sier Gerrard til magasinet.

Verdens beste
29-åringen mener de helrøde fra Merseyside ikke kan unngå å føle savnet av Alonso. Han peker på den manglende playmakeren når han forklarer klubbens dårlige sesongstart.

- Det blir alltid annerledes når du mister en av verdens beste spillere. Nå begynner folk å forstå at han er det, hvis de ser formen hans i Real Madrid og forskjellen på oss fra i fjor. Vi har andre midtbanespillere her som gjør en god jobb, men det tar en stund før vi får Alonso ut av systemet. Det er fordi han var en topp spiller, sier Gerrard.

Gerrard sier at Alonso beskyttet midstopperne ved å plasserte seg smart, og at han kunne skape målsjanser ut av ingenting med pasningene sine.

- Han ble kanskje ikke verdsatt nok da han var her, på grunn av (Fernando) Torres. Men når du spiller både med og uten ham, da forstår du hvor mye han betydde, både som spiller og for laget, sier Gerrard.

Den spanske landslagsspilleren har selv sagt at han forsto at han måtte vekk fra Anfield den dagen Rafa Benitez varslet at han kunne bli solgt for at klubben skulle sikre seg Gareth Barry.

Nytt kapittel
Gerrard klandrer ikke klubben eller Benitez for at Alonso forsvant.

- Xabi sa for lenge siden at han ønsket seg et nytt kapittel i karrieren. Det fikk han, og verken lagkameratene eller trenerne kunne stoppe han. Vi måtte bare si takk, og bevege oss videre uten ham, sier Gerrard.

KOSTET 300 MILLIONER: Real Madrid måtte grave dypt i pengesekken for å kjøpe den spanske midtbanespilleren. Foto: AFP/PIERRE-PHILIPPE MARCOU
KOSTET 300 MILLIONER: Real Madrid måtte grave dypt i pengesekken for å kjøpe den spanske midtbanespilleren. Foto: AFP/PIERRE-PHILIPPE MARCOU Vis mer

Mot Lyon i kveld må Liverpool også klare seg uten Gerrard, han har vært skadd siden forrige Lyon-møte i Champions League.

503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media