Foto: AFP Photo / Andrew Yates / Scanpix
Foto: AFP Photo / Andrew Yates / ScanpixVis mer

Gerrard sørget for ny City-smell

Vant etter straffescoring.

(Dagbladet): Manchester City - Liverpool 0-1

Manchester City ble slått ut av FA Cupen i helga, og skulle revansjere cupexiten med å vinne den første av to semifinaler i Ligacupen mot Liverpool som de slo for 3-0 for en drøy uke siden.

Det klarte de ikke. Steven Gerrards scoring fra straffemerket ble kampens eneste mål, og Liverpool tok med det første stikk.

På hæla Uten Vincent Kompany i midtforsvaret var imidlertid City-forsvaret på hæla da Liverpool presset innledningsvis. Stefan Savic imponerte ingen det første kvarteret og var også skyldig i at Liverpool fikk straffespark etter omtrent tretten minutter.

Før det hadde Liverpool presset voldsomt, og bare en meget god Joe Hart hadde reddet Liverpool fra å ta ledelsen.

Savic stemplet Daniel Agger på kneet, og dommeren pekte korrekt på straffemerket. Steven Gerrard tok straffesparket, og overlistet såvidt Hart.

Etter scoringen la Liverpool seg dypere, og lot City styre banespillet. Manchester City hadde bare spede forsøk, men stanget som regel i Liverpool-forsvaret.

Aguero-bom City fortsatte å styre i den andre omgangen, og virket farligere i den andre omgangen. Martin Kelly var nær å gi City utligningen på sølvfat like etter hvilen da han slo et tilbakespill rett i bena på Sergio Aguero.

Argentineren prøvde å drible seg forbi Pepe Reina, men fikk ikke ballen langt nok forbi spanjolen og skjøt over.

Like etter fikk Micah Richards en stor mulighet på en corner. Høyrebacken traff bra, men rett i brystkasse på Reina som måtte gi retur. Heldigvis for Liverpool klarte spanjolen å fange returen foran sultne City-spillere.

City fortsatte å trille ball, men uten eksplosive Yaya Toure på midtbanen, og David Silva hengende bak Aguero var det for lite kreativitet i City-laget som nå bare vunnet én av deres fem siste kamper.

Snublet: Manchester City snublet hjemme mot Liverpool, og har nå bare vunnet én av deres fem siste kamper. Foto: AFP Photo/ Andrew Yates / Scanpix
Snublet: Manchester City snublet hjemme mot Liverpool, og har nå bare vunnet én av deres fem siste kamper. Foto: AFP Photo/ Andrew Yates / Scanpix Vis mer