SISTE SJANSE: VM i Brasil blir Steven Gerrads siste. Foto: Adrian Dennis / AFP Photo / NTB Scanpix
SISTE SJANSE: VM i Brasil blir Steven Gerrads siste. Foto: Adrian Dennis / AFP Photo / NTB ScanpixVis mer

Gerrard spiller sine siste landslagskamper i Brasil

Vil avslutte med stil.

(Dagbladet): Englands kaptein Steven Gerrard scoret det siste målet da Three Lions vant 2-0 over Polen tirsdag kveld. Gerrard er dermed klar for sitt tredje VM-sluttspill, og sitt siste.

32-åringen sier at Brasil 2014 ikke bare blir hans siste VM, men kanskje også slutten på hans internasjonale karriere, ifølge The Mirror

Tidligere skuffelser Gerrards to tidligere VM-sluttspill har ikke endt i jubel. I 2006 røk England nærmest tradisjonen tro ut på straffespark i kvartfinalen mot Portugal. Gerrard var selv en av de som bommet i straffesparkkonkurransen.

I 2010 røk England ut i åttendedelsfinalen, men den gangen kom de ikke så langt som til straffespark. Isteden ble de fullstendig ydmyket av Tyskland, som sendte engelskmennene på hodet ut med 4-1 i sekken.

Mindre press Gerrard tror England har mindre press på seg til neste års VM.

- Tidligere har folk nevnt oss som en av favorittene, «dette blir vårt år» og sånne ting, men det har bare skapt et urettferdig press på oss, sier midtbanegeneralen.

- Det som blir viktig denne gangen er at folk ikke blir revet med og tenker på oss som favoritter. Det er en tøff turnering og det er viktig å være realistisk. Vi vil i hvert fall være det, vi vet at vi er godt lag, men vi må bli bedre.

Vil gjenta 1990 Liverpoolhelten forteller at hans beste VM-minne er fra 1990, da England med Paul Gascoigne og Gary Lineker i spissen kom helt til semifinalen, der de røk ut på straffer mot Vest-Tyskland.

Gerrard håper at England kan nå minst like langt i hans siste VM, og kvitte seg med vanen de har hatt med å ryke ut i kvartfinalene.

YDMYKET: Gerrard depper sammen med keeper Joe Hart etter å ha blitt slått 4-1 av Tyskland i VM 2010. Foto: Bernat Armangue / AP Photo / NTB Scanpix
YDMYKET: Gerrard depper sammen med keeper Joe Hart etter å ha blitt slått 4-1 av Tyskland i VM 2010. Foto: Bernat Armangue / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer

- Det er et hinder vi har slitt med å komme oss over. Det er derfor jeg sier at vi må bli bedre, for å kunne komme oss over det.

Han mener England er godt skikket til Brasil-VM.

- Vi har et sterkt lag, med en god blanding av unge spillere og mer rutinerte spillere, og Hodgson har skapt en god steming i spillergruppa. VM er en tøff turnering, men jeg tror vi kan overraske folk neste år.

GOD BLANDING Gerrard mener blandingen av unge og rutinerte spillere gjør England til et bedre lag. Foto: Adrian Dennis / AFP Photo / NTB Scanpix
GOD BLANDING Gerrard mener blandingen av unge og rutinerte spillere gjør England til et bedre lag. Foto: Adrian Dennis / AFP Photo / NTB Scanpix Vis mer