Gerrard takket nei til United

Spilte to testkamper som 14-åring.

(Dagbladet.no): Utdrag fra Steven Gerrards selvbiografi trykkes som føljetong i søndagstabloiden News Of the World.

Sist helg hudflettet han Manchester Uniteds Cristiano Ronaldo for rollen han spilte i Wayne Rooneys utvisning i VM-møtet mellom England og Portugal.

I denne ukas utdrag avslører Gerrard at han har spilt to kamper i Manchester United-trøya - som 14-åring.

- Lærte å avsky United

Men for å sette denne opplysningen i rett perspektiv, forteller Gerrard først hva oppveksten i Huyton i utkanten av Liverpool betydde for hans forhold til «de røde djevlene»:

- Jeg lærte å avsky United, supporterne deres, spillerne, manageren, draktmannen, maskoten - alle som hadde en forbindelse til Old Trafford.

Han forteller også om den gangen han som liten guttunge lånte Bryan Robson-drakta til en kamerat en times tid - helt til faren oppdaget ham. At det var en blå og hvit United-reservedrakt hjalp ikke stort.

- Uheldigvis tittet pappa ut av vinduet og gikk helt av hengslene. «Kom deg inn nå!» skreik han, minnes Steven Gerrard.Han fryktet at faren skulle kaste ham ut av huset for å gjenopprette Gerrard-familiens ære.

Tilbudt kontrakt

Som 14-åring våget han altså igjen å iføre seg United-drakt. Og etter to testkamper ble han tilbudt en tre års proffkontrakt av storklubben.

Han fikk til og med møte manager Alex Ferguson.

- En gruppe prøvespillere spiste middag med herr Ferguson. Michael Owen skulle vært med på måltidet, men han dukket ikke opp, forteller Gerrard.

Selv om det gjorde inntrykk på en 14-åring å få ros av en allerede da legendarisk United-manager, var det ikke snakk om å skrive under kontrakten, hevder Steven Gerrard.

- Jeg så på andre klubber delvis for å presse Liverpool til å gi meg en ungdomskontrakt, sier Gerrard.

Møte med fienden

United-hatet slapp ikke taket før Gerrard som 20-åring ble tatt ut på det engelske landslaget. De andre Liverpool-spillerne presenterte unggutten for resten av troppen. Ved det siste bordet de kom til, satt United-kvartetten Phil Neville, David Beckham, Andy Cole og Paul Scholes. Og smilte hyggelig til Gerrard.

- Disse menneskene skulle være fiendene mine. Vi smiler ikke til hverandre, vi snerrer, tenkte Gerrard.

Før han oppdaget at United-spillerne var hyggelige fyrer som hjalp en nykommer til å senke skuldrene.

HATET UNITED: Som guttunge fra utkanten av Liverpool lærte Steven Gerrard å hate alt som hadde med Manchester United å gjøre. Nå er han god lagkamerat med blant annet Wayne Rooney på landslaget.