MENER EVERTON ER SOM STOKE: - Vi var det eneste laget som forsøkte å spille fotball, sier Steven Gerrard, og hevder Everton handler om langpasninger opp mot en spiller som Maraoune Fellaini (til venstre). Foto: (AP Photo/Jon Super)
MENER EVERTON ER SOM STOKE: - Vi var det eneste laget som forsøkte å spille fotball, sier Steven Gerrard, og hevder Everton handler om langpasninger opp mot en spiller som Maraoune Fellaini (til venstre). Foto: (AP Photo/Jon Super)Vis mer

Gerrard terger Everton med Stoke-spydighet

Men støttes ikke opp av tallenes tale.

(Dagbladet): Steven Gerrard feiret heftig da Luis Suarez scoret det «alle» trodde var seiersmålet mot Everton, før han oppdaget at linjemannen feilaktig hadde vinket for offside.

I etterkant har Liverpool-kapteinen rettet flengende kritikk mot flere av kampens aktører: Dommertrioen har fått gjennomgå for den grove feilvurderingen på overtid, Everton-kaptein Phil Neville er blitt beskyldt for å ha «sviktet» manager David Moyes med sitt filmeforsøk, og Moyes selv har fått unngjelde for sine uttalelser om Luis Suarez og filming før matchen.

Nå retter Gerrard skytset mot Everton og fotballen de står for.

Han mener det bare var ett lag som spilte fotball på Goodison Park søndag - og at det var laget i røde drakter.

- Everton er effektive fordi de har noen store karer i laget, og spillet direkte. Men det eneste laget som forsøkte å spille fotball var oss. Jeg synes vi klarte oss godt mot et lag som minner mye om Stoke. Hver eneste gang keeperen får ballen, kommer det et langt utspill, sier Gerrard ifølge The Independent.

Med all respekt for Stoke: Gerrard mente det neppe som noe kompliment. Å spille som Stoke forbindes i England gjerne med å spille primitivt, tøft og destruktivt.

Men en nærmere kikk på statistikken fra kampen gir ikke umiddelbart støtte til Gerrards syn.

Ifølge The Independent hadde Everton 359 vellykkede pasninger i løpet av kampen, mot Liverpools 257. I tillegg hadde Everton ballen mer (53 prosent), færre frispark mot seg (17 mot 19) og samme antall langpasninger som gjestene (47).

Men Liverpool var like fullt nærmest seieren, og ble frarøvet to poeng av linjemannen da en tydelig onsideplassert Luis Suarez satte inn 3-2 på overtid.

- Jeg spurte dommeren om det var offside, og han svarte at han trodde det. Hvis alle dommeravgjørelser baseres på noe man tror, er vi virkelig i trøbbel, uttalte Gerrard etter kampen.

JUBLET FORGJEVES: Gerrard slapp gleden løs etter Suarez' overtidsmål, men måtte se scoringen bli feilaktig annullert. Foto:  AFP PHOTO/PAUL ELLIS
JUBLET FORGJEVES: Gerrard slapp gleden løs etter Suarez' overtidsmål, men måtte se scoringen bli feilaktig annullert. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS Vis mer