Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Premier League:

Gerrard tilbake i Liverpool. Dette er planen: - Han går en god skole

Skal jobbe med klubbens talenter.

VENDER HJEM: Steven Gerrard får trenerolle på Liverpools ungdomsakademi. Foto: NTB Scanpix
VENDER HJEM: Steven Gerrard får trenerolle på Liverpools ungdomsakademi. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): På fredag kom nyheten mange hadde ventet på. Steven Gerrard returnerer til Liverpool på fulltid som trener i ungdomsavdelingen.

Gerrard starter i jobben allerede fra februar, og skal trene ulike aldersbestemte lag.

- Jeg tror ikke jeg trenger å forklare hva denne klubben betyr for meg, men da jeg forsto at det var et seriøst alternativ å komme tilbake, så ville jeg være sikker på at det var i en betydningsfull rolle der jeg virkelig kunne hjelpe til, sier den tidligere Liverpool-kapteinen til klubbens nettsider.

36-åringen forlot Anfield i mai 2015 etter 710 kamper for klubben, for å fortsette karrieren i LA Galaxy. I fjor la klubblegenden opp som fotballspiller.

- Det føles som at sirkelen er sluttet, å komme tilbake dit der proffkarrieren min begynte. Men dette handler ikke om følelser, det handler om hva jeg har å tilby og kan bidra med i Liverpool, sier Gerrard til lokalavisen Liverpool Echo.

Klopp møtte pressen

Under dagens pressekonferanse i forkant av onsdagens oppgjør mot Southampton, ble Gerrard ikke uventet et tema.

- Vi hadde en god og lang prat sammen. Alle vet at han er en herlig fyr, og det var viktig for meg å vite hva Steven ville. Han sa han ønsket å bli en manager i fremtiden, og det er fint, uttalte Liverpool-manager Jürgen Klopp.

- Vi snakket om hva jeg kunne gjøre for å hjelpe han. Det å være manager er noe du må lære. Når en person som Steven Gerrard er klar for å ta steget er det gode nyheter for Liverpool. Denne jobben på akademiet er perfekt for han, sa tyskeren til de fremmøtte.

- Et godt eksempel

Formann i Liverpools offisielle supporterklubb i Norge, Pål Christian Møller, synes det er gledelig at Liverpool-legenden er tilbake der mange mener han hører hjemme.

- Det er jo veldig gledelig at Gerrard endelig kommer tilbake. Han er en lokal gutt som har gått hele veien, noe som er viktig for ungguttene på akademiet. Med tanke på alt han står for er han en ekstremt viktig person, sier Møller til Dagbladet.

- Han er helten til alle unge Liverpool-spillere. Fra å spille i klubben som liten gutt, til å bli kaptein ganske tidlig. Med den lojaliteten og klubbtilhørigheten Gerrard har vist er han et godt eksempel på at alt er mulig, legger formannen til.

- Tror du Gerrard har en plan om å bli Liverpool-manager om noen år?

- Ja, det er jeg 100 prosent sikker på. Jeg tror at Gerrards drømmescenario er å kunne jobbe i flere posisjoner i Liverpool, for deretter å bli manager. Han har personligheten og egenskapene til det. Å utvikle seg som trener og få erfaring i den funksjonen er positivt for han, forteller Møller.

Riktig å begynne forsiktig

Øyvind Alsaker, Premier League-kommentator i TV 2, mener ansettelsen av Gerrard er en fornuftig avgjørelse av Liverpool.

PREMIER LEAGUE-KOMMENTATOR: Øyvind Alsaker. Foto: NTB Scanpix
PREMIER LEAGUE-KOMMENTATOR: Øyvind Alsaker. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- En klubblegende inn for å jobbe med yngre spillere virker som en veldig god ide for begge parter. Å ha Gerrard på feltet er et levende bevis på at det er mulig. En legende de har enorm respekt for, og som har spilt på akademiet selv. Det er riktig å begynne forsiktig og ikke stupe inn i en manager-jobb med en gang, sier Alsaker.

På spørsmål om Gerrard har planer om å bli Liverpool-manager svarer TV 2-profilen litt mer varsomt.

- Han har nok tenkt tanken, men det er ikke lett å planlegge i fotball. Vi husker jo Ryan Giggs, vi vet ikke om han kommer tilbake. Jürgen Klopp har i tillegg signert en langtidskontrakt. På et eller annet tidspunkt langt der fremme er det nok mulig, forteller kommentatoren.

- Han går jo en god skole under Klopp, som er en av verdens beste managere, sier han til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling