GLEDESTÅRER: Liverpool-kaptein Steven Gerrard tok til tårene da dommeren blåste av kampen.  Foto: EPA/PETER POWELL/NTB Scanpix
GLEDESTÅRER: Liverpool-kaptein Steven Gerrard tok til tårene da dommeren blåste av kampen. Foto: EPA/PETER POWELL/NTB ScanpixVis mer

Gerrard tok til tårene da dommeren blåste av kampen

Høydramatisk kamp mellom Liverpool og Manchester City.

Liverpool - Manchester City 3-2 (2-0)

(Dagbladet): City lå under med to mål til pause, mistet Yaya Touré med skade, og hadde sin beste spiss Sergio Agüero på benken. Det så ikke lyst ut før den siste omgangen, men så snudde alt.

Det er ikke godt å vite hva Manuel Pellegrini sa til spillerne sine i pausen, men at hvilen hjalp de lyseblå er det ingen tvil om. I løpet av fem magiske minutter scoret bortelaget to mål, og var for fullt med i kampen.

Men Philippe Coutinho sendte Liverpool til himmels etter 77 minutter, og de røde maktet å holde ledelsen kampen ut.

Emosjonelt Da dommer Clattenburg tok fløyta til munnen, brøt Liverpool-kaptein Steven Gerrard ut i tårer, før han samlet spillerne sine til et liten prat på gressmatta. Et godt bilde på hvor viktig denne seieren var for mannen som aldri har vunnet ligaen.

- Dette skal f*** meg ikke glippe. Hør her! Denne kampen er over, nå gjør vi det samme mot Norwich, brølte Gerrard til lagkameratene.

Klippet kan du se på TV 2.

- Det var emosjonelt, men vi må være rolige nå, sier en gråtkvalt og utmattet Steven Gerrard i intervju via TV 2 etter kampen.

- Jeg er målløs. Det er de lengste 90 minuttene i mitt liv. Jeg følte klokka gikk bakover i deler av kampen, sier Gerrard.

FLYR HØYT: Liverpool kan avgjøre alt selv nå. Vinner klubben de fire siste kampene i ligaen, er de ligamester i mai. Foto:  AP Photo/Clint Hughes/NTB Scanpix
FLYR HØYT: Liverpool kan avgjøre alt selv nå. Vinner klubben de fire siste kampene i ligaen, er de ligamester i mai. Foto: AP Photo/Clint Hughes/NTB Scanpix Vis mer

Da journalisten sa at alt nå er i Liverpools hender, svarte kapteinen:

- Ingenting er vårt ennå.

Frykter Norwich Det var Liverpools tiende strake seier, og vinner klubben de fire siste kampene er de seriemester i mai.

Liverpool møter blant annet Chelsea på hjemmebane i nest siste kamp, men Gerrard frykter en helt annen kamp.

- De sier at Manchester City-kampen var den største, men jeg er uenig. Den største er Norwich, sier Gerrard.

Pangstart TV 2-kommentator Øyvind Alsaker sa til Dagbladet før kampen at han ventet at Liverpool ville gå ut i hundre, og det var akkurat det hjemmelaget gjorde.

Manchester City var før dagens kamp det eneste laget i Premier League som ikke hadde sluppet inn mål det første kvarteret. Men på motsatt banehalvdel sto laget som har scoret rekord-mange 54 scoringer før hvilen denne sesongen, og det skulle ikke stoppe der.

Allerede etter seks minutter fant Raheem Sterling målet. Han mottok et oppspill fra Luis Suarez, før han vendte bort sin oppasser Vincent Kompany og Joe Hart med en rask vending. Vingen kunne derfor enkelt sende ballen i nettet.

Doblet ledelsen Før kampen var det Hillsborough-markering, og ett minutts stillhet. Publikum var ekstra gira i kampen, og en elektrisk stemning ble om mulig enda større etter 26 minutter.

Steven Gerrard fikk først stå helt alene på en corner, men Joe Hart vartet opp med en strålende redning. På den påfølgende corneren ville Martin Skrtel vise kapteinen hvordan det gjøres, og stanget ballen i mål på første stolpe.

Det var de to mestscorende lagene i Premier League som møttes i dag, og bortelaget var ikke ufarlige de gangene de angrep. Fernandinho testet Simon Mignolet med en avslutning fra kloss hold, før Sterling reddet ballen på streken like før hvilen.

For Manchester City ble den første omgangen et mareritt på flere områder. Etter det første baklengsmålet måtte Yaya Touré forlate banen med det som så ut som en lyskeskade. Det kan bety at han i verste fall må stå over resten av sesongen.

To mål på fem minutter Manchester City går sjeldent målløse av banen, og det gjorde ikke de lyseblå i dag heller. I løpet av fem magiske minutter var bortelaget tilbake i kampen.

Først var det nydelig veggspill av City som førte til at David Silva fikk en grei jobb med å sette inn reduseringen, før samme mann igjen var på farten like etterpå.

Midtbanespilleren sendte av gårde et skudd fra kanten av boksen, og ballen gikk via beinet til Glen Johnson og i mål. Anfield-publikummet trodde ikke det de fikk se, og City fikk blod på tann.

- Det var en veldig fin kamp med to lag som liker å angripe. Vi fortjente et bedre resultat. Vi var uheldige, sier Manuel Pellegrini ifølge BBC etter kampen.

De siste tjue minuttene kom også Sergio Agüero innpå, og de fleste Liverpool-supportere trodde nok det skulle gå fra vondt til verre.

Kompany-tabbe Det var mange som fryktet at Citys midtstopperkjempe Vincent Kompany måtte stå over dagens kamp etter at han pådro seg en smell på trening, og etter kampen er det kanskje noen som mener det ville vært det beste - i etterpåklokskapens navn.

For det var Kompany som forærte Liverpool 3-2-scoringen da han bommet på en klarering. Ballen landet rett i beina til Philippe Coutinho, som ikke lot seg be to ganger, og hamret ballen i nettet.

- Normalt er Kompany en veldig god forsvarsspiller, men i dag gjorde han en stor feil, sier Pellegrini.

Luis Suarez kunne fort blitt utvist tidlig i den andre omgangen da han overspilte i boksen, men dommer Mark Clattenburg ville ikke høre på protestene til City-spillerne.

Utvist ble derimot Jordan Henderson etter en stygg takling på overtid, og han mister flere viktige kamper for de røde.