Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gerrard tror Suárez kan bli den største Liverpool-legenden gjennom tidene

- Han er den beste spilleren jeg har spilt med.

STOR: - Dersom han blir til slutten av karrieren kan han bli den største Liverpool-spilleren gjennom tidene. Det er vanskelig dersom han bare blir i 2-3 år, men han kan bli en legende dersom han blir. Han gir kapteinsbindet tilbake, ikke tenk på det. Men han sendte et tydelig signal om at han er en verdig arvtaker den dagen jeg gir meg. Jeg kan ikke være kaptein for alltid, sier Gerrard om Suarez. Foto: AP Photo/Jon Super
STOR: - Dersom han blir til slutten av karrieren kan han bli den største Liverpool-spilleren gjennom tidene. Det er vanskelig dersom han bare blir i 2-3 år, men han kan bli en legende dersom han blir. Han gir kapteinsbindet tilbake, ikke tenk på det. Men han sendte et tydelig signal om at han er en verdig arvtaker den dagen jeg gir meg. Jeg kan ikke være kaptein for alltid, sier Gerrard om Suarez. Foto: AP Photo/Jon Super Vis mer

(Dagbladet): Liverpool feirer jul på toppen av tabellen for første gang siden 2008, og ser bedre ut enn de har gjort på mange år.

Kaptein Steven Gerrard er forsiktig optimist før laget fra Merseyside gjester Etihad og Manchester City 2. juledag.

- Vi er tittelutfordrere så lenge vi er der oppe med ti kamper igjen. Jeg vil ikke bygge opp forventningene bare fordi vi startet sesongen godt, men jeg tror laget kan fortsette å overraske folk. Vi holder oss til ambisjonene og målene vi satte oss ved starten av sesongen. Vi vil ende i topp fire og ta et trofé, sier han til Sky Sports.

- Verdens beste Luis Suárez skal ha mye av æren for at Liverpool ligger der de ligger idet julen ringes inn på fotballøya. 26-åringen står med 19 seriemål på 12 kamper, og er i fryktinngytende godt slag.

- Jeg vet ikke hva Luis' planer er, men han koser seg om dagen. Akkurat nå er han verdens beste fotballspiller. Vi nyter å ha ham her, og det ser ut som om han vil være her også, sier Gerrard.

Midtbanekjempen har vært skadet den siste tiden, og måtte dermed låne bort kapteinsbindet til uruguayaneren. En mulighet sistnevnte tok godt vare på blant annet mot Tottenham. Gerrard tror Suárez kan bli en av de virkelig store i Liverpools historie. Kanskje den største av dem alle.

VIKAR: Gerrard har vært skadet den siste tiden, og måtte dermed låne bort kapteinsbindet til uruguayaneren. En mulighet sistnevnte tok godt vare på blant annet mot Tottenham. Gerrard tror Suárez kan bli en av de virkelig store i Liverpools historie. Kanskje den største av dem alle. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth
VIKAR: Gerrard har vært skadet den siste tiden, og måtte dermed låne bort kapteinsbindet til uruguayaneren. En mulighet sistnevnte tok godt vare på blant annet mot Tottenham. Gerrard tror Suárez kan bli en av de virkelig store i Liverpools historie. Kanskje den største av dem alle. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth Vis mer

- Dersom han blir til slutten av karrieren kan han bli den største Liverpool-spilleren gjennom tidene. Det er vanskelig dersom han bare blir i 2-3 år, men han kan bli en legende dersom han blir. Han gir kapteinsbindet tilbake, ikke tenk på det. Men han sendte et tydelig signal om at han er en verdig arvtaker den dagen jeg gir meg. Jeg kan ikke være kaptein for alltid, flirer han.

- Den perfekte kamp Også Brendan Rodgers skal ha sin del av æren for ligaplasseringen, men Gerrard vet ikke om dagens Liverpool utgave er den beste han har spilt med.

- Vi spiller annerledes under Rodgers enn tidligere, men laget er vel så godt som det vi hadde under Benitez eller Houllier. Det er et sultent lag med en god blanding av unge og rutinerte spillere, og vi har gjort Anfield til en festning.

Årets spillemessige høydepunkt så langt, var 5-0-seieren borte mot Tottenham tidligere i måneden - en kamp Gerrard mener er en av de beste klubben har spilt på bortebane så lenge han har vært aktiv.

- Mot Tottenham viste vi at vi også kan prestere godt på bortebane. Det er den beste bortekampen vi har spilt siden vi slo Manchester United 4-1 (i 2009). Det var ikke langt unna den perfekte kampen. Det kunne vært mer enn 5-0, sier han.

Fansen har lidd Den klare målsetningen for sesongen var å slå seg inn i topp fire og spille Champions League neste sesong. Det mener Gerrard er essensielt for at han skal kunne se tilbake på 2013/14 som en vellykket sesong.

- Ender vi utenfor topp fire blir det en skuffende sesong. Vi har en glimrende mulighet i år, så blir det ikke Champions League er det en nedtur. Det vil gi oss mer penger og mer tiltrekningskraft på bedre spillere, sier han.

KLARE MÅL: Den klare målsetningen for sesongen var å slå seg inn i topp fire og spille Champions League neste sesong. Det mener Gerrard er essensielt for at han skal kunne se tilbake på 2013/14 som en vellykket sesong. Foto: REUTERS/Phil Noble
KLARE MÅL: Den klare målsetningen for sesongen var å slå seg inn i topp fire og spille Champions League neste sesong. Det mener Gerrard er essensielt for at han skal kunne se tilbake på 2013/14 som en vellykket sesong. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer

De rødkledde har ikke vunnet en ligatittel siden 1990, og Gerrard tror den lange titteltørken har vært mer krevende for fansen enn for noen andre av de involverte.

- Jeg tror supporterne er de som har lidd mest under det å gå uten en tittel. Det er vårt ansvar å gjøre en slutt på den tørken. Fansen vet at det er vanskelig å vinne serien, men vi forbedrer oss. Det er bare et tidsspørsmål før den er tilbake. Vi har en fantastisk mulighet i år, avslutter han.

HØYDEPUNKT: Steven Gerrard sammen med Rafael Benitez etter at Liverpool sikret seg Champions League-tittelen i 2005. Foto: AP Photo/Alastair Grant
HØYDEPUNKT: Steven Gerrard sammen med Rafael Benitez etter at Liverpool sikret seg Champions League-tittelen i 2005. Foto: AP Photo/Alastair Grant Vis mer