Gerrard våknet i tide

Steven Gerrard startet sesongen så svakt at han ble vraket. I går var han innblandet i alle fire målene da Liverpool avanserte i ligacupen.

MANCHESTER (Dagbladet): Steven Gerrard er både hjertet og hjernen på Liverpools midtbane. Det vil si, han pleier å være det. Men inntil gårsdagens kvartfinale i ligacupenhadde den engelske landslagsspilleren bare vært en skygge av seg selv denne sesongen. Så dårlig var Gerrard at manager Gérard Houllier gjorde noe så uvanlig at han åpent kritiserte spilleren i pressen. I går fikk han svar på tiltale.

Løp over halve banen

På stillingen 3- 3, etter at Aston Villa hadde hentet opp gjestenes 3- 1-ledelse, virket Liverpool som sannsynlige tapere.

Men istedenfor å trygge inn til ekstraomganger, tok Gerrard saken i egne hender. Med et fantastisk løp fra egen halvdel, stormet han over halve banen. Innlegget havnet hos Danny Murphy, som 1.16 på overtid kunne smelle seiersmålet i nota i en fantastisk cupthriller på Villa Park.

- Det var veldig viktig for oss å vise fansen at vi fortsatt kan. Det har vært veldig tungt for oss den siste tida, sier banens beste, Steven Gerrard, til Sky Sports.

22-åringen var også innblandet i gjestenes tre andre scoringer. Etter at Darius Vassell hadde gitt hjemmelaget ledelsen på straffe sendte Gerrard en perfekt crossball til Milan Baros på kanten av 16-meteren. Tsjekkeren ble hektet av Øyvind Leonhardsen, og dermed frispark til Liverpool, som ble glimrende skrudd i krysset av Danny Murphy.

- Jeg har trent litt på akkurat det i det siste, sier en fornøyd tomålsscorer.

Etter pause startet kampen for alvor. Ni minutter var spilt da Steven Gerrard fant John Arne Riise på venstrekanten. Nordmannen skar inn, dro av Ulizez de la Cruz, før han spilte til Milan Baros på kanten av 16-meteren. Med en glimrende avslutning sendte tsjekkeren ballen i lengste hjørnet bak Enckelman.

- Enkel scoring

Etter 67 minutter så kampen ut til å være avgjort. Milan Baros kranglet med seg ballen gjennom gjestenes forsvar. Bakfra kom Steven Gerrard med lange kliv og kunne enkelt sette ballen i mål alene med Enckelman.

- Det var en enkel scoring. Jeg løp rett fram, sier Gerrard.

Kanskje var det Liverpools svake form den siste tida som gjorde at hjemmelaget likevel ikke ga opp. De fikk lønn for strevet fem minutter seinere da Thomas Hitzlsperger for andre kamp på rad scoret på et fantastisk langskudd. Sju minutter før full tid var det Dion Dublin som utliknet fra mistenkt offsideposisjon etter en lur vipp fra Vassell. Kampen så ut til å gå mot ekstraomganger før altså Gerrards superløp og Murphys avslutning avgjorde kampen.

- Gerrard var vår store inspirator i dag. Han dro med seg de andre spillerne. Jeg ga ham kapteinsbindet mot Sunderland på søndag. Han har tatt den utfordringen på en flott måte, skryter Houllier. Liverpool møter nå Sheffield United over to kamper i semifinalen i januar.

<B>I SVEVET: Liverpools Steven Gerrard, banens beste spiller i går, vant denne duellen mot Aston Villas målvakt Peter Enckelman.