HAR FORBEREDT TALE: England-kaptein Steven Gerrard står midt i ringen av lagkamerater på gårsdagens trening. Liverpool-veteranen har klart for seg hva han vil fortelle lagkameratene før de går ut for å møte Italia i kveld. Foto: Giuseppe Cacace, AFP / NTB Scanpix
HAR FORBEREDT TALE: England-kaptein Steven Gerrard står midt i ringen av lagkamerater på gårsdagens trening. Liverpool-veteranen har klart for seg hva han vil fortelle lagkameratene før de går ut for å møte Italia i kveld. Foto: Giuseppe Cacace, AFP / NTB ScanpixVis mer

Gerrard vet hva han skal fortelle gutta før de går på banen mot Italia

Har planlagt garderobe-tale.

(Dagbladet): Det er duket for en ny storkamp mellom to europeiske fotballgiganter i kveld.

Riktig nok er det ingen som har voldsom tro på England, som ikke har vunnet noe på årtier. Men de er nå engang England, da. Og motstanderen Italia gjør det stort sett alltid skarpt i mesterskap - uansett om noen venter det eller ei.

England ledes ut på den utskjelte Arena da Amazônia av kaptein Steven Gerrard (34), som spiller sin 112. landskamp ved midnatt norsk tid i kveld.

Ikke angre Og Gerrard vet allerede hvilke ord han skal si til gutta før de går ut. Og om noen lurer: «Slip» (glippe) er ikke blant disse ordene.

- Jeg vil si noe i garderoben, mot slutten når vi er klare til å gå ut, og det vil være: «Ikke la oss angre på noen ting!» sier Gerrard ifølge The Guardian.

Og fortsetter:

- Alle forberedelsene er gjort. Troppen som er plukket ut er tapper og modig. La oss tro på at vi har den nødvendige energien og evnen i beina og i tanken, så la oss holde hodet kaldt og la det skje. Nøkkelen er å ikke gå angrende av banen, og i bunn og grunn, gjøre det som skal til for å få et resultat.

- Fin bane Det har vært snakket rikelig om den dårlige banen og varmen i Manaus i Amazonas.

- FIN BANE: Roy Hodgson sjekker forholdene på Arena da Amazonia i Manaus, der England møter Italia i kveld. England-sjefen sier den utskjelte banen er helt topp. Foto: Matt Dunham, AP / NTB Scanpix
- FIN BANE: Roy Hodgson sjekker forholdene på Arena da Amazonia i Manaus, der England møter Italia i kveld. England-sjefen sier den utskjelte banen er helt topp. Foto: Matt Dunham, AP / NTB Scanpix Vis mer

- Det er ingen unnskyldninger nå, sier han.

Og selv om banen kanskje trenger litt grønnfarge på boks for å se bra ut på TV, mener Englands landslagssjef Roy Hodgson at det ikke er noe å si på kvaliteten på banen.

- Jeg har akkurat vært ute på den og synes den er fin. Den er veldig flat. Jeg ser ingen grunn til bekymring. Vi gleder oss til å spille på denne banen. Den vil funke bra, og passer begge lag. Gresset er kort, banen er flat og vi burde være i stand til å spille god fotball på den, sier Hodgson.