Gerrard vil ha Chelsea-behandling fra The Kop

Mot Barcelona i morgen.

MANCHESTER (Dagbladet.no): Etter seieren på Camp Nou har Liverpool et strålende utgangspunkt foran returoppgjøret mot Barcelona på Anfield i morgen kveld.

Men det er tross alt de regjerende Champions League-mesterne som står på motsatt banehalvdel.

Det er derfor kaptein Steven Gerrard prøver å fyre opp fansen før kampstart.

Chelsea-støy

Nå ønsker han skikkelig støtte fra tribunen igjen. Det var bra trykk da de møtte Manchester United på lørdag, men han vil at volumet skal være enda høyere.

Gerrard glemmer ikke hjemmekampen mot Chelsea i Champions League i 2005 - det året Liverpool seinere vant hele turneringen.

- Noe av det jeg husker best fra den kampen var støynivået under oppvarmingen. Det giret oss ikke bare opp, men jeg tror samtidig Chelsea-spillerne ble nervøse, sier midtbanespilleren til lokalavisa Liverpool Echo.

- Det vil være fantastisk om fansen igjen kan komme til stadion tidlig, og skape den samme atmosfæren i oppbygningen til kampen.

Gerrard vil ha Chelsea-behandling fra The Kop

- Kan være avgjørende

Stemningen kommer til å ligge tykt utenpå Anfield i morgen kveld, når Liverpool spiller årets kamp så langt i England.

- Vi setter virkelig pris på det The Kop gjør på slike kvelder. Det kan være svært avgjørende, sier Gerrard.

Anfield er et fryktet sted for de fleste gjestende lag. Og denne sesongen har Liverpool veldig god statistikk på hjemmebane, med bare tre tap i alle turneringer på eget gress denne sesongen.

Samtidig har ikke Barcelona vært veldig gode borte.

Den siste seieren deres på utebane kom i november, da Levski Sofia ble slått 2-0 i Champions League. Etter dette har Barca spilt sju bortekamper uten trepoengere.

Vil reise seg fra skuffelsen

- Det er ikke over, sier Steven Gerrard.

HÅPER PÅ REPRISE: Steven Gerrard håper å gjenoppleve stemningen på Anfield da Liverpool slo Chelsea i semifinalen i Champions League for to år siden. Her feirer han med John Arne Riise etter 1-0-seireren på Anfield. Første møte endte 0-0 på Stamford Bridge. Foto: Reuters/Scanpix
HÅPER PÅ REPRISE: Steven Gerrard håper å gjenoppleve stemningen på Anfield da Liverpool slo Chelsea i semifinalen i Champions League for to år siden. Her feirer han med John Arne Riise etter 1-0-seireren på Anfield. Første møte endte 0-0 på Stamford Bridge. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Og snakker da om det gode utgangspunktet Liverpool har. Han har vært med lenge nok til å vite at om Barcelona får et tidlig mål på Anfield, blir det tøft.

Da kommer gjestene til å presse på og presse på, for å få det viktige andremålet.

- Vi er nødt til å spille like bra som vi gjorde i Spania for å gå videre, sier Gerrard.

Som håper at gutta reiser seg igjen etter det sure tapet mot Manchester United på lørdag.

- Det var veldig skuffende. Vi var uheldige, men United gjorde det som potensielle mestere gjør. Vinner uten å spille godt.

IKKE OVER: Steven Gerrard vet at jobben fortsatt ikke er gjort mot Barcelona. Her fra dagens Liverpool-trening.