Gerrard vil ikke be Rooney holde hodet kaldt

- Han klør etter å komme ut på banen og bidra.

I KVELD ER HAN TILBAKE: Wayne Rooney, her sammen med Andy Carroll, Steven Gerrard og Roy Hodgson på Donbass Arena i går. I kveld spiller England for avansement til kvartfinalen mot vertslandet Ukraina. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB scanpix
I KVELD ER HAN TILBAKE: Wayne Rooney, her sammen med Andy Carroll, Steven Gerrard og Roy Hodgson på Donbass Arena i går. I kveld spiller England for avansement til kvartfinalen mot vertslandet Ukraina. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB scanpixVis mer


• Følg England - Ukraina og se Sverige - Frankrike i Dagbladets fotballstudio i kveld klokka 20.45.

DONETSK (Dagbladet): I kveld klokka 20.45 skjer det. Da har Wayne Rooney (26) skutt sine sedvanlige oppvarmingskuler i nettet, han har fått de siste formaninger fra Roy Hodgson, og han har sunget «God Save The Queen».

Men er det gitt at Rooney vil prestere fra første spark, godt over én måned etter forrige 90-minutter?

Steven Gerrard er i alle fall overbevist.

- Alle i dette rommet vet hva Rooney besitter av egenskaper, sa Englands landslagskaptein på pressekonferansen i Donetsk i går.

- Han gjør oss til et langt mer truende lag offensivt. Han er en verdensklassespiller. Jeg kjenner ham ganske godt, jeg står ham nær, og jeg ser det i øynene hans nå. Han klør etter å komme ut på banen og bidra, sa Gerrard.

Rooney med luesveis I går ettermiddag spaserte det engelske laget en runde rundt banen i Donetsk. Det var her det var så voldsomt tordenvær og regnskyll på fredag at Frankrike-Ukraina måtte utsettes. Derfor fikk verken England eller Ukraina trene på banen i går, men det skal ikke være noen problemer med tanke på skjebnekampen i kveld.

HEI, LUESVEIS: Wayne Rooney brukte gårsdagens baneinspeksjon til å spre latter og glede blant sine medspillere. Overskuddet virker å være enormt foran hans personlige EM-premiere. Her er det Scott Parker som får servert en morsomhet. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB scanpix
HEI, LUESVEIS: Wayne Rooney brukte gårsdagens baneinspeksjon til å spre latter og glede blant sine medspillere. Overskuddet virker å være enormt foran hans personlige EM-premiere. Her er det Scott Parker som får servert en morsomhet. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB scanpix Vis mer

Med en sveis som bar preg av nettopp å vært inne i en caps, og med en langermet genser knyttet rundt livet, virket Rooney i det meget opplagte hjørnet på besiktigelsen. Både Roy Hodgson, Steven Gerrard og Scott Parker sprakk opp i latter etter å ha fått en Rooney-kommentar i sin retning.

- Tenningen hans styrke En engelsk journalist spurte Hodgson på pressekonferansen om han må minne Rooney på at det ikke er nødvendig å gjøre opp for fjorårets rødkort allerede de første ti minuttene i kveld.

- Det er et bra poeng, men det er ikke bare jeg som vil nevne det. Steven og de andre spillerne vil også minne ham om at vi ikke ønsker annet enn en god lagspillerinnsats, sier Hodgson.

Gerrard er opptatt av ikke å slipe bort Rooneys egg:

- Jeg skal ikke si til Wayne Rooney at han ikke må være tent. Det er det som er hans store styrke. Måten han presser på, måten han finner den rette aggressiviteten på... Dette er grunnene til at han er en verdensklassespiller.

• Se Lars Dybwads oddstips foran kveldens kamper!