Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gerrard vil være Rooney-vikar

Om United-spissen ikke blir friskmeldt i tide.

(Dagbladet.no): Etter at Steven Gerrard scoret to fantastiske mål mot West Ham i FA-cupfinalen, ble han i Dagbladet pekt ut som den perfekte VM-vikar for Wayne Rooney av John Arne Riise.

- Hvorfor ikke? Han scorer i hvert fall nok. Han stoppet på 23 for oss i år. Jeg mener Gerrard kan spille hvor som helst. Så dersom de velger å skyve ham framover, slik at han spiller like bak spissen, tror jeg ikke de vil angre på det, sa Riise til Dagbladet.

Svennis avgjør

Nå lanserer også Gerrard seg selv i Rooney-rollen - dersom Rooneys beinbrudd ikke er leget til Englands åpningskamp mot Paraguay den 10. juni.

- Hvis Wayne ikke blir klar og manageren spør meg om å spille i en mer offensiv rolle, vil det være strålende nyheter for meg. Jeg spiller på den plassen uke etter uke for Liverpool, og er komfortabel i den rollen, sier Gerrard til Daily Telegraph.

Rooney har imidlertid vist stor framgang de siste ukene, og ryktene om at spissjuvelen vil være friskmeldt i tide til Paraguay-kampen verserer for fullt.

Trenger magi

Gerrard snakker jevnlig med Rooney - som er litt mer avventende til å fastsette en comeback-dato.

GODE KOMPISER: Steven Gerrard snakker mye med Wayne Rooney om dagen. Liverpool-kapteinen beskriver Rooney som nøkkelen til engelsk VM-suksess. Foto: EPA
GODE KOMPISER: Steven Gerrard snakker mye med Wayne Rooney om dagen. Liverpool-kapteinen beskriver Rooney som nøkkelen til engelsk VM-suksess. Foto: EPA Vis mer

- Wayne tror han har en sjanse til å bidra i løpet av mesterskapet. Han fortalte meg at han ikke vil peke seg ut en konkret kamp, i tilfelle han ikke rekker det. Men han har virkelig forhåpninger om å kunne delta. Alle vet at han er vår nøkkelspiller.

- For å vinne VM, er han den type spiller man trenger utover i turneringen når det er behov for litt magi - når man trenger en som kan snu kampen når man stanger hodet i veggen, sier Gerrard.

• Din mening: Bør Gerrard spille hengende spiss dersom Rooney ikke blir friskmeldt i tide?

<B>SKADET DUO:</B> Michael Owen og Wayne Rooney skulle være Englands farligste våpen i VM i sommer. Men ingen av dem har hatt noen ideell oppladning til mesterskapet - for å si det mildt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling