REAGERTE ETTER GULT KORT: Steven Gerrard risikerer straff etter denne hendelsen i Wigan i går. Foto: Scanpix/PA
REAGERTE ETTER GULT KORT: Steven Gerrard risikerer straff etter denne hendelsen i Wigan i går. Foto: Scanpix/PAVis mer

Gerrard viste dommeren to fingre

Kan bli straffet.

||| (Dagbladet): Liverpool tapte sesongens niende ligakamp i går kveld, og håpet om Champions League fikk en ny knekk med 0-1 borte mot Wigan.

Liverpool-manager Rafa Benitez var svært skuffet, og etter kampen fikk han i tillegg spørsmål om en ufin gest fra lagets kaptein Steven Gerrard.

Gerrard ble knipset da han tilsynelatende stakk to fingrer opp mot dommer Andre Marriner, etter at den svartkledde ga ham et gult kort etter 81 minutter.

I Storbritannia regnes gesten som svært ufin, på linje med langfingeren i Norge.

Ifølge nyhetsbyrået PA var Gerrard også grov i munnen mot dommer Marriner.

Benitez så ikke fingrene
- Jeg vet ikke, jeg sto for langt unna, sa Benitez til The Times da han ble konfrontert med kapteinens fingerbevegelse.

En talsmann for Liverpool avviser at Gerrard mente å fornærme dommeren med bevegelsene. Og Marriner reagerte heller ikke der og da.

Det engelske fotballforbundet (FA) pleier å studere omstridte episoder på banen på video. Dersom Gerrards fingre blir et tema risikerer han flere kampers karantene.

En utestengelse på kapteinen er det siste Benitez trenger. I går kritiserte han han sine egne spillere, og kunne ikke forklare hvorfor Wigan vant en fortjent seier.

- Det var så mye som gikk feil at jeg har vanskelig for å sette fingeren på én ting. I første omgang ville Wigan mer. Dette er et avgjørende øyeblikk i sesongen, så vi må analysere hva som skjedde, sier Benitez ifølge Daily Telegraph.

På sjetteplass
Liverpool er bare ett poeng bak Spurs' fjerdeplass, men londonlaget har en kamp mindre spilt. Også Manchester City har ett poeng mer enn Liverpool, med to kamper tilgode.

Så har du Aston Villa, John Carews klubb har tre kamper på å spille seg forbi forrige sesongs serietoer.

- Vi må bare fortsette å kjempe for fjerdeplassen, sier Benitez som før avspark i går beskrev møtet med Wigan som en kamp som måtte vinnes.

Neste kamp for de rødkledde er Europa League-kampen mot Lille torsdag. Mandag spiller Liverpool ligakamp igjen, hjemme mot Portsmouth, og må helst gjøre noe med statstikken på mandager.

Blåmandager
På mandagskvelder står Liverpool med fem tap og ett uavgjort på de seks siste forsøkene. For å vinne må Liverpool treffe mål. I går gikk null skudd mellom stengene.

SEIERSMÅLET: En feilpasning fra Dirk Kuyt sørget for at Wigan kunne slå innlegget som Hugo Rodallega plasserte i nettet. Foto: AFP/PAUL ELLIS
SEIERSMÅLET: En feilpasning fra Dirk Kuyt sørget for at Wigan kunne slå innlegget som Hugo Rodallega plasserte i nettet. Foto: AFP/PAUL ELLIS Vis mer

- Hvis vi skal komme oss inn i topp 4 må vi vise mer karakterstyrke. Hvis du mangler både karakter og holdning er ingenting garantert, sier Benitez ifølge Liverpool Echo.

SÅ IKKE FINGRENE: Rafael Benitez sier han sto for langt unna til å kommentere kapteinens reaksjon på et gult kort. Foto: AP/Jon Super
SÅ IKKE FINGRENE: Rafael Benitez sier han sto for langt unna til å kommentere kapteinens reaksjon på et gult kort. Foto: AP/Jon Super Vis mer